Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kada neće Vans Warped Tour doći k nama, možemo i Mii Hrvatii!™ organizirati nešto slično to jest isto samo sa drugim sponzorima kojima sada nećemo spominjati ime. Uzalud. Zagrebački skate shop Warehouse organizirao je skateboarding i BMX kontest za pravim sountrackom za lomljenje gležnjeva. Kako se na rampama glavnom pokušavalo izvesti razne flipove i grabove i to neuspješno, vrijeme je da se osvrnemo na glazbu.
 

Line-up je bio sljedeći: prvo Pink Punkter pa Scroll zatim legendarno Đubrivo te indie punk-rock prvaci Overflow. Pink Punkter su velikogorički pankeri sa tekstovima na engleskom o svemu što jednog prosječnog pankera okružuje u ovom strašnom antianarhistički nastrojenom društvu. Brza i žestoka svirka a la Buzzcocks dala je materijala za neki mlaki pogo u prvim redovima. Kako znam da pjevaju na engleskom pita? se Cijenjeni Čitatelju™? Pročitao na njihovim siteu jer se na koncertu ni?ta nije razumjelo.

Zatim je na scenu izašao drugi anglofoni bend večeri: zagrebački Scroll koji pokazuje neku perspektivu u svom rock-grunge-štajaznam amalgamu popularne glazbe na šesterožičnom instrumentu zvanom gitara. Čak su izveli Hold Me, Thrill Me, Kiss Me, Kill Me od U2 a da nisu dobili fla?u u glavu. A nisu je dobili vjerojatno zbog činjenice da je pjesma sa soundtracka trećeg nastavka Batmana iz 1995 godine kada je većina publike imala ravno 6 ili možda 8 godina pa se iz razumljivih razloga ne sjećaju.

Tiradu i hegemoniju engleštine prekinuli su vječni demo punk-metal pakao iz Splita zvan đubrivo koji je beskompromisno u 40 minuta pokazao kako se headbanga dok vratne arterije ne popucaju. Iskreno, još nisam vidio tako malenog frontmena kao niti tako malenog basistu; zapravo liče na Prstenovu družinu sa jednim Orkom na drugoj gitari. Predstavljena je i nova skladba pod naslovom Ilija, a kako se «Ilija» rimuje sa «nekrofilija» mislim da je očito u kojem smjeru to sve vodi…

Zadnji su na red došli Overflow da pometu ono što je od kluba ostalo. Nekadašnje velike, zapravo ogromne nade punk scene u Hrvata imale su najjači scenski nastup od svih sastava kao i najveću podršku publike koja je bila puna Overflow majica po vrlo punk cijeni od 50 kuna.

Jedina tužna vijest je da se digla tarifa za žicanje sa jedne ili dvije na pet kuna dok kod cigareta je još uvijek trošarina «Jel može jedna i za frendicu?» usprkos bliženju turističke sezone.