Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Uoči dva koncerta koja će Nick Cave održati u dvorani Vatroslav Lisinski 13. i 14. lipnja održana je tiskovna konferencija. Kako je i u samom pozivu za pressicu bilo najavljeno, točno u jedanaest sati na vratima terase kafića Muzeja za umjetnost i obrt pojavio se Nick Cave.

Vrlo smiren i ležeran sa manirama pravog gospodina uljudno je pozdravio okupljene predstavnike sedme sile. Nakon uvodnih uputa nama novinarima o pravilima igre za vrijeme konferencije prva pitanja da, kako je sam rekao, pokrene stvari uputio je predstavnik izdavačke kuće Dallas records, ovlaštenog izdavača Caveovih izdanja za područje Republike Hrvatske. Pitanja su uglavnom bila vezana za njegova posljednja dva izdanja ""B-sides and Rarites"" te ""Abbatoir Blues / The Lyre Of Orpheus"". Cave je, naravno, opet istaknuo kako je B-sides njegov najbolji album Nick Cave i Bas Seedsa ikad napravljen.

Na upit, kako to da je odlučio održati dva koncerta u Hrvatskoj, Cave je odgovorio da je sa trećinom Seedsa koja ga prati na ovoj mini turneji znatno mobilniji te da se mogu puno lakše dogovoriti u smislu ""ovdje ćemo održati jedan koncert, ovdje ćemo dva.."". Svi nastupi koje imaju u ovom sastavu puno su topliji i intimniji i ne utječu na kvalitetu izvedbe usprkos činjenici da cijeli bend Bad Seeds u punom broju ima gotovo 13 članova. Pred kraj Nick Cave je najavio izlazak novog studijskog albuma u dogledno vrijeme. S ova dva koncerta Nicka Cavea zaključuje se još jedna koncertna sezona zagrebačke Tvornice kulture.