Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Jacques Houdek u Lisinskom 1314. travnja u KC Lisinski Jacques Houdek koncertom je proslavio svoj 34. rođendan. Koncert je započeo uz minimalno kašnjenje predstavljanjem Jacquesovog novog singla „Nov čovjek“, da bi nakon toga nastavio uveseljavati publiku svojim poznatim i manje poznatim pjesmama.

Kroz većinu pjesama pratio ga je orkestar pod vodstvom maestra Antuna Stašića s kojim je Jacques pohađao i osnovnu glazbenu školu. Budući da zvijezda ovog koncerta voli puno pričati, a to ni ne krije, s nama je podijelio brojne detalje iz osobnog života i poneku anegdotu pa je publika tako saznala da su u školi maestra Stašića zvali Mrvica, a njega Krafnica.
U više od tri sata svirke, Jacques je prošao hitove iz svog opusa, zatim brojne svjetski poznate hitove poput „You Raise Me Up“, „Vivo Per Lei“ i „Everything I Do (I Do It For You)“ pa čak i poznati exYu hit „Princeza“, ovaj put bez partnerice Ivane Husar. Jacques Houdek u Lisinskom 11Odao je i počast preminulim velikanima regionalne glazbene scene, konkretno Dini Dvorniku, Toši Proeskom, Kemalu Montenu, dok se uz pjesmu Vinka Coce prisjetio kako je upravo on bio taj koji je prepoznao njegov talent i pozvao ga da gostuje na njegovom koncertu što je dodatno poguralo Jacquesovu glazbenu karijeru.
Koncert je bio obilježen brojnim gostima od kojih se ističu legendaran Oliver Dragojević koji je sa Jacquesom u duetu izveo dvije svoje pjesme, te kanditati showa „The Voice“ koji su ispali iz natjecanja. Nažalost, priliku da se okušaju u Lisinskom nisu dobila preostala dva kandidata iz Jacqesovog tima pa je tako publika ostala zakinuta za iskustvo „kolektivnog naježitisa“ kad Nina Kraljić zapjeva. Ipak, „naježitisa“ je povremeno bilo i zbog samog Jacquesovog istovremeno nježnog i snažnog vokala kojeg je publika često nagradila ustajanjem ili spontanim pljeskom. Jedina zamjerka koja se može naći kod svih izvođača jest pretjerana upotreba bravura što je očito boljka svih domaćih pjevača koji zaista znaju pjevati pa bravure „ubace“ i gdje treba i ponekad gdje ne treba, valjda kako bi pokazali tehničke vokalne sposobnosti i istakli se od onih „estradnjaka“ koji su u stanju samo otpjevušiti svoje pjesme i to uz tešku pratnju pratećih vokala, tako da im to nećemo uzeti za zlo. Jacques Houdek u Lisinskom 39Između ostalog, Jacques je najavio i svoj sljedeći album na kojem će se naći obrade poznatih starogradskih pjesmama od kojih nam je otpjevao dvije uz pratnju tamburaškog sastava Prijatelji.
Na koncertu su se među publikom mogle naći i brojne domaće zvijezde poput Josipe Lisac, Ksenije Erker (kojoj je Jacques vrlo galantno poljubio ruku usred pjesme), Ivane Kindl, Marka Tolje, Dalibora Petka, Uršule Tolj te Ivana Vilibora Sinčića s djevojkom Vladimirom. Jacques Houdek u Lisinskom 107
Kad se sve zbroji i oduzme, Jacquesov koncert doista je djelovao kao jedna velika proslava rođendana. Uz anegdote i brojne šale na vlastiti račun te redovita obraćanja publici, kao i šetnje kroz samu publiku, Jacques je uspio uspostaviti osoban odnos s okupljenima (koliko je to moguće na koncertima) te u skladu s vlastitim senzibilitetom pokazati koliko mu je stalo do svoje obitelji, prijatelja, publike te na kraju i glazbe same. U duhu te večeri, čestitamo Jacquesu na uspješnom koncertu i želimo mu sretan rođendan.