Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Zabranjeno pušenje-2"Krediti u švicarcima" našli su se ovoga puta na repertoaru poznatih "mahera" u prikazivanju socijalnih situacija. Kao i građani koji su se opekli uzimajući primamljivi "vrući kesten" u ruke i pali u dužničko ropstvo, upravo kobni "švicarci" došli su glave Seju Sexona u spotu Zabranjenog pušenja "Tri kile, tri godine".

Zabranjeno pušenje-1Pjesmu je je po istinitom događaju napisao Sejo Sexon, a govori o Sejinom pedesetogodišnjem prijatelju, inženjeru agronomije i obiteljskom čovjeku, koji je uhvaćen s tri kile marihuane koju je namjeravao prodati da ne završi na ulici i izgubi stan, a nije ga mogao otplaćivati jer ga je kupio kreditom u "švicarcima". Scenarij je napisao sam autor, a donosi nam Seju kao razmaženu zvijezdu nerazumnih prohtjeva koja zaspe na snimanju vlastitog spota. Ovaj, treći po redu spot Zabranjenog pušenja s albuma "Radovi na cesti", sniman je u suradnji s produkcijskom kućom Ratio, poznatim plesnim studijem Escape te pod vodstvom jedne od najboljih hrvatskih koreografkinja Lidije Iveković. Zanimljiv je i podatak da u spotu glumi i Seju lišava slobode pravi šef smjene u zagrebačkom zatvoru Remetinec, gospodin Milenko Pašalić.
Zabranjeno pušenje-3
Glavni kamerman na snimanju spota bio je Dino Senčar, dok je na drugoj kameri bio Robert Ferenc. Kostimograf je Lea Krpan, Sanja Agić je brinula o šminki, dok su frizure djelo Katice Topčić iz frizerskog studija Fabula de forma.
Zabranjeno pušenje-5
Autori i producenti pjesme "Tri kile, tri godine" su Sejo Sexon i Toni Lović, a pjesmu je masterirao John Davis (Metropolis Mastering London).

Spot je sniman u zagrebačkom klubu "Shock Show Industry", koji već godinama uspješno vodi svestrani umjetnik Mario Petreković. Spot su zajedno režirali Sejo Sexon i Anđelo Jurkas.