Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 8747

Možda smo već prestali brojati koji je ovo put da nas Editorsi posjećuju. I svaki, ali baš svaki put, naprave jedan od boljih koncerata sezone. Sinoć su pred rasprodanom i nagužvanom tvornicom ponovo uspjeli razvaliti domaću publiku i obnoviti svoj status miljenika. Individualni osjećaj svakog pojedinog koncerta možda može i varirati, ali niti jedan nastup nikad nije ni blizu osrednjosti.

Pozivanja organizatora da dođemo ranije kako bi se izbjegle gužve, kao i najave o točnom držanju satnice, pokazala su se opravdanim. Držanje rasporeda je za svaku pohvalu obzirom na sredinu tjedna, a i obzirom na pretežnu dob publike koja je drugi dan opet u žrvnju obaveza. Editorsi su nam došli kao gorko-slatki break, oaza za pražnjenje teških emocija i vrhunske svirke dragog nam benda.

IMG 9107

Kao predgrupa su, kao i godinu ranije, ponovo nastupili riječki Jonathan. U itekako popunjenoj Tvornicom svirka je počela točno u minutu, dok red na ulazu u klub još nije jenjavao. Siguran nastup Jonathana, njihova standardno vrlo dobra izvedba i uživljenost svih svirača, a posebno pjevača, pružili su nam dobro zagrijavanje od pola sata za ono što nas je čekalo. Zapravo postoji sličnost između ova dva benda. Točno znate što možete očekivati, i znate da vas neće iznevjeriti.

IMG 8456

I onda u 22 sata Tvornicu su okupirali zvuci "No Harm", jednog od singlova posljednjeg albuma kojeg Editorsi promoviraju ovom turnejom. Koliko god da studijske verzije pjesama novog albuma zvuče odlično, njihove verzije uživo su u Tvornici zvučale još i bolje. Kako je ljubav Editorsa i ovdašnje publike uzajamna, nije im dugo trebalo da u potpunosti raspamete auditorij. Na petoj pjesmi "An End Has A Start" većina ekipe imala je ruke u zraku, pjevala pjesme zajedno s Tomom, njihala se koliko je bilo moguće u skučenim uvjetima, i u tom transu ostala do kraja koncerta. Osim Tomove vidljive uživljenosti u nastup, posebno se animiranjem publike istaknuo basist Russell Leetch.

IMG 8930

Editorsi su ravnomjerno rasporedili pjesme s prijašnjih albuma, osim ovog potonjeg s kojeg su izveli 70% materijala. Posebni štimung je napravljen s Tomovom solo izvedbom na akustari, a sve je kulminiralo prastarom i odličnom "Munich" na kraju regularnog dijela.

Za bis su nas počastili svojim najvećim hitom "Papillon", uz ponovo dvije pjesme s aktualnog albuma, od kojih je smirujuća "Marching Orders" fenomenalno zatvorila koncert. Nešto iza pola dvanaest, upalila su se svjetla i delirična publika, s bukom u ušima, plahutajući se uputila u iznenađujuće toplu prosinačku noć.

Setlista:

1. No Harm
2. Sugar
3. Life Is a Fear
4. Blood
5. An End Has a Start
6. Forgiveness
7. All Sparks
8. Eat Raw Meat = Blood Drool
9. The Racing Rats
10. Formaldehyde
11. Salvation
12. Fingers in the Factories
13. Smokers Outside the Hospital Doors
(Tom Smith - solo na akustičnoj gitari)
14. Bricks and Mortar
15. All the Kings
16. A Ton of Love
17. Nothing
18. Munich

Bis:
19. Ocean of Night
20. Papillon
21. Marching Orders