Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

3Na praznik u Austriji, kada je Bečom paradirala vojska, a svi su dućani (osim suvenirnica) bili zatvoreni, Gasometrom su zavladala dva američka benda: Pop Evil i 3 Doors Down.

Ispred Gasometra se prije 20:00 vidio poduži red, a kad su na scenu stali Pop Evil, dvorana je bila gotovo puna. Rokeri su predvođeni komunikativnim i zabavnim Leighom Kakatyjem koji je dvoranu jako brzo digao na noge. 3Zvuk odličan, energija pozitivna, atmosfera fenomenalna, gotovo da se nije imao osjećaj da je to samo support bend. Za vrijeme njihovog možda najvećeg hita „Trenches“ Leigh se odvažio napraviti nešto što prije nisam vidjela. Naime, htio je hodati po dlanovima publike. Daleko nije stigao,  no, dobar dio pjesme održao je ravnotežu na dlanovima prvih redova. Za kraj nam je ostavio dobru i lošu vijest te upitao koju bi prvo, a potom rekao da ga baš briga, jer on ima mikrofon i glavna je faca. Loše je bilo da je nastup skoro gotov, a dobra – da se sutra otvaraju dućani. Sve u svemu, odličan nastup benda za kojeg gotovo da i nisam čula, a ubuduće kada budem, njihov koncert sigurno neću propustiti.

 
Pop Evil set lista:
 
Ways to Get High
Lux
Deal with the Devil
100 in a 55
Last Man Standing
Trenches
Boss's Daughter
Torn to Pieces
Footsteps
Take It All

sNakon ugodnog iznenađenja Pop Evila, pred puni Gasometer na binu staju 3 Doors Down, bend koji je ove godine napunio dvadeset godina, a kojeg su proslavili i učinili međunarodno poznatim hitovi „Kryptonite“, te balade „When I'm Gone“ i „Here Without You“. Kako ovom turnejom promoviraju svoj novi album „Us and the Night“, pozadina je bila mračna, s drvećem ogoljenih grana, kao i omot albuma. Prva pjesma je također bila s aktualnog albuma – „Still Alive“. Frontmen Brad Arnold između pjesama nije bio osobito rječit nit komunikativan poput Kakatyja, tu i tamo bi se čulo „Thank you“, no, pjesme su izvedene vrhunski, gotovo kao na albumima. Unatoč tome što bend žanrovski slovi kao alternativni rock, nisam se mogla oteti dojmu da kad bih zažmirila i isključila glazbu čula country pjevača. Tu i tamo bi se on „razbacao“ po bini kao kauboj kojemu nedostaje laso, no Bradov nazalni glas me je najviše podsjećao baš na country. U prepunoj dvorani, doprinos cijelom dojmu su naravno dali i ostali članovi benda, od bubnjara Grega Upchurcha, gitarista Cheta Robertsa i Chrisa Hendersona te basista Justina Biltonena. Nakon njihovog možda najvećeg hita „Kryptonite“ povukli su se sa stagea, no, bečka publika je bila uporna (iako nipošto glasna poput zagrebačke) pa smo na bis još dobili „Here Without You“,  „Loser“ i  „When I'm Gone“ te time zaokružili i završili večer dva odlična benda.

3 Doors Down set lista:

Still Alive
It's Not My Time
Time of My Life
Believer
The Broken
Let Me Go
Away From the Sun
Duck and Run
Let Me Be Myself
The Road I'm On
Be Like That
Us and the Night
In the Dark
Better Life
Kryptonite

Bis
Here Without You
Loser
When I'm Gone