Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Max i Iggor Cavalera-1Legendarna je Sepultura nakon "Roots" albuma raskrstila s dotadašnjim pjevačem i osnivačem Maxom Cavalerom. Album inspiriran ritmom brazilskih plemena predstavio je jednu novu "suradnju" dva glazbena žanra - tradicionalne glazbe i žestokog metala.

Prodan je u dva milijuna primjeraka i poslužio kao model za sve buduće nu-metal uratke, ali utabao i put novom Cavalerinom bendu Soulfly. Dvadeset godina nakon, Max Cavalera vraća se na svoje već tradicionalno godišnje hodočašće u Zagreb, ovaj je put sa sobom poveo i brata Igora u želji da predstave legendarni album našoj nabrijanoj publici. Publici koja je uz taj album odrastala, formirala svoj glazbeni ukus, možda čak i životna stajališta. Više se stoga ne radi o tinejdžerima zaluđenima zvukom svog idola, već o ozbiljnoj, profiliranoj publici koja ne tolerira manjak kvalitete. No, onaj dječački zanos i doza uzbuđenja bila je itekako te večeri vidljiva u očima poklonika ovog žanra.
Max i Iggor Cavalera-22Cavalere su krenuli svirati album od početka do kraja, predstavili su redoslijed pjesama baš kakav je na fizičkom izdanju. To je garantiralo da će se od prve sekunde već stvoriti veliki kaos, jer je Tvornica kulture bila rasprodana. Divlja publika od ove uistinu se rijetko viđa. Na prve taktove ekipa je doslovno poludjela, pive i raznorazne stvari letjele su po zraku dok su se dvoranom glasno orio svaki stih. I dobro da je, jer je tako bar malo prikriveno Maxovo izderavanje na koje smo već navikli na zadnjih nekoliko koncerata. Max i Iggor Cavalera-2Album čija svaka nota pršti abnormalnom količinom energije, nakon dvadeset godina može na dostojnoj razini izvesti samo onaj tko još uvijek tu energiju osjeća, a to nisu braća Cavalera. Uz pomoć svih dodatnih udaraljki koje su ponijeli sa sobom, poglavicu je nadjačala euforija ostatka plemena. I on je sam bio vidno iznenađen pa je tako između svake pjesme pozdravljao ekipu i započinjao sljedeću s "Jump, jump!". Da je nisu najavili, usputni prolaznik ne bi imao pojma da se radi o velikom hitu "Ratamahatta", ritmički izuzetno zahtjevnom djelu koje su izvedbom samo nagrdili.
Premda oduševljeni s činjenicom da smo legendarni album imali priliku čuti uživo, nedostatak kvalitete nikako se ne može tolerirati. Prema nekim djelima bi se trebali odnositi s poštovanjem i ako više ne ide - ne ide.
Nakon koncerta u komentarima znojne mase mogli su se čuti svakakvi komentari, neki čak tvrde da su platili ulaznicu za DJ Knežu...