Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pozitivni-30Sinoć, 2.12.2016. se u Domu sportova održao dvanaesti po redu pozitivan koncert. Tradicionalno organiziran od HUHIV-a i Los Angeles Agencije uz Svjetski dan AIDS-a, sa snažnom edukativnom porukom.

Pozitivni-1Prvi pozitivan koncert je održan 2005. godine u Tvornici kulture. Do sada na je na pozitivnim koncertima nastupalo preko 40 izvođača, redom muzički velikani naših podneblja. Pozitivan koncert je ove godine ugostio mladu i talentiranu Luce koje je otvorila koncert te zapravo imala pomalo nezahvalnu ulogu, zabaviti polupraznu dvoranu. Kako to biva kod nas na koncerte se dolazi sve kasnije, pa obično izvođači koji sviraju prvi, imaju malo publike. Mislim da je svakako vrijedilo doći poslušati Luce koja je počela svoj nastup točno u 20 h, izvela je svoj aktualni singl "Vraćam se" koji je zapravo i imao najbolje reakcije publike.

Pozitivni-2Točno po satnici u 20:40 izlazi Darko Rundek Cargo Trio. I ako se dvorana počela puniti i dalje to nije bilo očekivano nakon natpisa da je koncert rasprodan. Nakon uvodne pjesme uslijedila je dobro poznata "Ruke" i tu se dvorana počela sve više puniti. Na trećoj pjesmi "Uzalud pitaš tko ide" može se reći da je sve bilo solidno popunjeno. Rundekov Cargo trio je oduševio sve, a posebno Isabel Katala koja je već petnaest godina prva dama ekipe Darka Rundeka i ne možete zamisliti njegov vokal bez pratnje prodornog zvuka njene violine. Naravno da je tu i nezaobilazni svestrani Duco Vranić. Oko 21:30 dvorana Doma sportova je bila puna i na tribinama više nije bilo mjesta, tako da se koncertna energija poboljšala i dala pravi pozitivan stav.Pozitivni-4 Rundek Cargo Trio je završio svoj nastup s odličnom "Apokalipso".

Oko 22 h na pozornicu stiže prava dama Josipa Lisac te koncert otvara uz stvar "Boginja" nakon koje je uslijedila "O jednoj mladosti" gdje je doslovce čitava dvorana pjevala s njim. Jedna, jedina i neponovljiva Josipa Lisac je stalno razgovarala s publikom te mogu reći da je izuzetni draga i stvarno pozitivna osoba. Sa svojim doskočicama nas je sve uveselila, najsimpatičnija je bila kada se desio mali kvar na pojačalu Krepava pojačalo na pozitivnom koncertu, pa kako to; te, d svakojakog dima, postala sam bariton.

Kako je i najavila, koncert je posvetila Karlu Metikošu te je čak i na sebi imala majicu s njegovim likom. Uz hitove "1000 razloga", " Gdje Dunav ljubi nebo", "Hir" , Josipa nam je i otpjevala novu pjesmu "Moja magija". u 23:10 na pozornicu stiže Bajaga i Instruktori uz ovacije publike. Koncert su otvorili s pjesmom "Dobro jutro" te je nakon toga Bajaga pozdravio publiku sa "Dobro veče Zagreb". Uz neizostavne hitove "Godine prolaze", "Verujem ne verujem", "Kad hodaš", "Grad", "Vesela pesma", "Zažmuri" i mnoge druge Bajaga i Instruktori su doslovce zapalili čitavu ekipu i pozitivac je dobio puni smisao.  

Pozitivni-5Žika Milenković je bio zadužen za najavljivanje pjesama i to je odlično odradio tako da je najavljivao pjevanjem i dizao stalno publiku, tjerao ih da budu aktivni s bendom. "Plavi safir" je jedna od nezaobilaznih pjesama i tu zapravo bend nije niti trebao pjevati, iako jesu, no publika je odradili veći dio. Stvarno jedna prekrasna atmosfera. Bajaga je zabavljao Zagrebačku publiku sve do 00:45. Izašli su na jedan bis te za sam kraj odsvirali "Od kad tebe volim" te završili koncert sa "Samo nam je ljubav potrebna". Iako se na početku činilo da će Dom sportova ostati poluprazan, bio je prepun odlične ekipe raznih generacija. Bajaga i Instruktori su zapravo najsvjetlija točka koncerta i odradili su vrhunski posao. Svi izvođači su bili odlični, no moram izdvojiti Bajagu i instruktore jer su stvarno digli atmosferu. I Luce, i Rundek Cargo Trio i Josipa su prilično "nježni" a publika je htjela energični nastup, skakanje i pjevanje.

Sve u svemu, dvanaesti Pozitivan koncert je odlično odrađen i nadam se da će i sljedeće godine nas iznenaditi s izvođačima.