×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U četvrtak, 31. 5. u klubu Aquarius u organizaciji Jahstice Sounda održan je još jedan Just Reggae, ovog puta s posebnim gostima iz UK-a: The Dubateers u pratnji vokala Culturea Freemana i Dandeliona.

Od 22 sata, kad su se prvi posjetitelji počeli skupljati, pa do ponoći, atmosferu je zagrijavao domaći soundsystem Jahstice Sound sa svojom izvrsnom selekcijom kojoj se stvarno ne može prigovoriti i koja je jedna od najboljih koje sam imao uopće prilike čuti, ali na žalost, slušalo ih je samo 40-ak ljudi.

Oko ponoći, kad se već skupio veći broj ljudi, na improviziranom stageu Jahsticeovce su zamijenili The Dubateers, koji su u četrdesetak minuta uspjeli privući, pokrenuti i rasplesati publiku. Nakon toga, Dubateersima su se priključili i vokali, Culture Freeman i Dandelion, što je označilo početak izvrsne fešte koja je potrajala do 4 sata ujutro, ali sam kraj su uspjeli dočekati samo oni najizdržljiviji. Nakon koncerta, izvođači se više nisu vraćali na stage, ali to se od njih nakon svega što su nam dali nije moglo ni očekivati. Nakon koncerta osoblje nas je potjeralo prema izlazu, gdje je svatko krenuo svojim putem.

Vrijedi napomenuti da je cijeli koncert bio održan u "lobbyju" Aquariusa, na ranije spomenutom improviziranom stageu napravljenom od nekoliko stolova na kojima je bila sva sila zvučne opreme, dok je veliki prostor sa glavnom pozornicom bio zatvoren. Kasnije je ispalo da je veličina prostora savršeno odgovarala broju posjetitelja, kojih je po mojoj procjeni na vrhuncu bilo oko stotinjak, a usput je tom veličinom prostora dobiven puno prisniji i topliji odnos između izvođača i publike.

Freeman je uz svoje veliko umijeće i iskustvo pokazao i svoju otvorenost i jednostavnu prirodnost. Dandelion, iako vidljivo umoran nakon dugog koncerta, nije posustajao, i pred kraj koncerta otpjevao svoj hit Adversary, koji je opet digao na noge već umornu publiku, isto kao i Freemanov On a mission kojeg je također čuvao za sam kraj da izvuče posljednje atome snage iz rasplesane publike.

Tijekom cijelog koncerta čitav je prostor zračio pozitivnom energijom, a zrak su uz duboke zvučne vibracije duba ispunjavali razni mirisi: od mirisnih štapića, pa do paljenja određenog bilja koje usko povezujemo s reggae kulturom.

Jedini prigovor cijelom koncertu mogla bi biti malo preizražena jeka vokala. Ne znam je li to bilo zbog prostora ili opreme, ali s obzirom na izvrsnu atmosferu i pozitivnu energiju cijelog koncerta, ne mogu im to uopće uzeti za zlo.

Iako je Britancima to bio prvi nastup u Hrvatskoj, već su uspjeli ostaviti jak dojam u ušima slušatelja, čak i onih koji inače ne plivaju u reggae vodama pa mislim da nitko te večeri (točnije: jutra) nije iz Aquariusa otišao razočaran ili ravnodušan. Massive respect Jahstice Sound ekipi na dovođenju ovakvih imena! Naravno, sad očekujemo još više takvih događanja u Zagrebu.