Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Matija Dedic - Sava Centar

Koncert "Matija svira Arsena" kao beogradska koncertna promocija istoimenog kultnog albuma Matije Dedića održan je u subotu, 20.5. u sklopu proslave 40 godina postojanja Sava centra, a publika je više nego uživala u skladbama "Kuća pored mora", "Odlazak", "Tvoje nježne godine", "Ne plači", "O, mladosti", "Moderato cantabile" i drugima koje je Matija svirao u čast svog oca, legendarnog Arsena Dedića. .

Album "Matija svira Arsena", sada već antologijsko djelo, postigao je niz fantastičnih trijumfa, među kojima je i čak pet Porina za 2015. godinu. Album je proglašen albumom godine, a dobio je još i nagrade za najbolje izvođenje jazz glazbe ("Ni ti ni ja"), najbolji aranžman ("Kuća pored mora"), najbolji instrumentalni album, te najbolju instrumentalnu izvedbu izvan klasične i jazz glazbe (Matija feat. Miroslav Tadić za skladbu "Ne plači").

Svim dosadašnjim uspjesima, pa i onim na komercijalnom nivou potvrđeno je ono što je već duže vrijeme poznato, ne samo ljubiteljima jazza i instrumentalne glazbe, nego i najširoj publici, da je Matija Dedić proizveo kultni album, koji nesumnjivo, sada već možemo reći, pripada glazbenom kanonu.