Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Gibonni 1

Fantastičnom atmosferom i rasprodanom Arenom Gibonni nam je sinoć dokazao da je već 25. godina jedan od najcjenjenijih autora i glazbenika na ovom području. Ovo je prvi put da je Gibonni solo nastupao u Areni i da ju je još k tome rasprodao.

Oko 20:30h izašao je pred publiku i koncert započeo pjesmom „Dvije duše“. Publika ga je vjerno pratila svakom rječju. Pozornica je imala mediteranski štimung: lađa sa natpisom „Udica“.

Pjesme „Mirakul“, „Anđeo u tebi“ i još nekoliko njih izveo je sa Mayom Azucenom u duetu. Otkrio nam je kako mu je Mayin menadžer poslao CV u kojem su naveli da je Maya mlađa nego što je. Gibonni je pitao zašto, a menadžer je naveo da stariji ne mogu dobiti posao. Gibonni mu je na to uzvratio kako kod nas mlađi ne mogu dobiti posao.

Gibonni 8

Pjesmu „Onako od oka“ najavio je pričom kako je posvećena svim ženama sa porukom: „Gledaj muško kao dite, moraš ga hrabrit, ne smiš mu nikad reć¨ ne možeš ti to, nije to za tebe. Moraš mu reć¨ bravo dragi, samo naprid, znan da ti to možeš.“ Kaže ovo je pjesma o izdajnici koja ne zna tu lekciju iz ljubavi.

Kada je koncert bio na vrhuncu, na pozornici se pojavio Vlatko Stefanovski, sjajan makedonski gitarist, koji je sa Gibonniem izveo hitove „„Divji cvit“, „Judi, zviri“,“Tempera“, „Ako me nosiš na duši“, i „Libar“  sa kojima se mogla osjetiti silna energija publike i njezina povezanost sa pjevačem.

Gibonni 3

Gibonni na svojim koncertima konstantno komunicira sa publikom. Sinoć je bio iznimno raspoložen, i opušten te se jako dobra komunikacija i vibra između njega i publike posebno mogla osjetiti. Još jedna simpatična scena koju je izveo je ta da je doveo par iz publike na pozornicu, tj. „momka“  i „malu“ kako on kaže. „Malu “ je stavio na Brodaricu koja je plovila „morem“ (publikom). Momak je tijekom plovidbe „maloj“ iznosio izljeve ljubavi te govorio pred svima da je voli.

Na pozornici je ugostio i zbor „Brodosplit“ s kojom je izveo vrlo energičnu pjesmu „Udice“. Prije pjesme „Sreća“ naveo je kako mu je jako žao što kraj njega nema njegovog brata, i kako ga jako voli. Time smo mogli pretpostaviti o kome je riječ, o našoj legendi Oliveru Dragojeviću kojega većina izuzetno cijeni i poštuje kao još jednog izvrsnog glazbenika ovih prostora. Prije samog koncerta pitala sam se hoćemo li i Olivera vidjeti kao jednog od Gibinih gostiju, obzirom da, pa mogu reći i zadnje dvije godine jedan drugoga prate po koncertima, no nažalost to nije bilo moguće.

Gibonni 22

Maya je pratila atmosferu i izvela još jednu pjesmu sa Gibom „Oprosti“. Ne smijem zaboraviti navesti još jednog od važnih gostiju, a to je naš dobro poznati Urban koji je u duetu sa Gibonnijem izveo svima dobro poznatu pjesmu „Posoljeni zrak i razlivena tinta“. „Zlatnim godinama“ zatvorio je prvi dio koncerta na glavnoj sceni.

Nakon toga je na manjoj pozornici na sredini Arene izveo hitove „Nisi više moja bol“, „Hodaj“, „Žeđam“ sa Matijom Dedićem, Tihomirom Hojsakom, Tihomirom Bratošem, Markom Ramljakom, i Sinišom Novoselom. Akustika proizvedena kombinacijom tamburaša, kontrabasista i violinista izazvala je posebnu energiju publike kao i energiju između samih izvođača.

Na glavnu pozornicu vratili su se pjesmama „Amazing Grace“, „Toleranca“, „Ne odustajem“ i „Cesarica“ koja je svima dobro poznati stari hit.

Gibonni 17

„Dosadan san ka baba. Dobro vozite doma, oni koji su popili neka sjede iza, a oni koji nisu neka voze, da se svi vratimo kući. Čuvajte jedni druge i vidimo se“ rekao je Gibo, otpjevao još jednom intimnijim i nježnijim stilom „Ovo mi je škola“ i „Dobri judi“ i napustio pozornicu.

Ovo je bio jedan izuzetno kvalitetan, vidi se, sa stilom proslavljen 25. rođendan.