Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

abopvintageindustrial 08603

Ono čime se urbano razlikuje od ruralnog i mainstreama je energija koja pokreće, ono zbog čega nam se unutarnje baterije same pune. To je upravo ABOP. Ekipa koja samo dođe na stage i svi polude u dvorani. Kako to rade, pokušao sam saznati u utorak u Vintageu. Nisam uspio pa idem opet i opet...

Većina protivnika techna optužuje momke da nose sa sobom USB stick i puštaju s njega, uz uzvikivanje "... are you ready..." Ovi su drugačiji, lupaju i sviraju, dobro nema vokala, ali nisu ni potrebni. To je ono što želim od techna kada ne želim gledati tipa sa slušalicama uz nekakav pult i USB stick.

Da, ABOP je hrvatski izvozni proizvod, sviraju po europskim lubovima.

Jedinstven zagrebački live techno kolektiv ABOP, punim imenom After je bolji od partyja, godinu dana nakon fenomenalnog nastupa u Vintage Industrial Baru, vrtio se na mjesto „zločina“ kako bi rasplesao žive i mrtve na mračnom i glasnom Halloween rave partyju.

abopvintageindustrial 08464Ovaj elektronski bend sačinjen je od vrhunskih i dokazanih glazbenika iz bendova Pips, Chips & Videoclips, Mayales, Elemental, Sinestet, Chui i Pridjevi. Centralne figure benda, dva perfektno sinkronizirana bubnjara (John i Levi) okrenuta jedan prema drugom, čine žilu kucavicu elektronike koja se u live izdanju pokazuje u rijetko viđenom sjaju. Uz Erola (bas gitara), Božanskog (sampleovi, synth), Touretta (synth) i Lo Peaksa (miks pult) psihodelično ritmična glazba ABOP-a eksplozija je podjednako u audio i vizualnom aspektu.

Žestoko odsvirane repeticije bubnjeva, groove sampleovi i melodije bez prisustva vokala uz dinamičnu rasvjetu i energičan vizualni performans redovito dovode publiku u plesni trans. Inspiraciju crpe iz čikaškog housea i detroitskog techna.

Nastupima na brojnim pozornicama u čitavoj regiji i šire (Austrija, Italija, Hrvatska, Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Makedonija) stekli su reputaciju prave klupske i festivalske atrakcije. Nakon Vintage Industrial Bara, ove jeseni pripremaju nastupe po europskim klubovima.