Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

ms

U novom izdanju Fonokinoteke kultno zagrebačko kino Kinoteka ugostilo je Mikija Solusa. Iako se za sam event znalo već mjesec dana i bio je unaprijed najavljen, ovog puta kinodvorana nije bila puna kao što to zna biti u sklopu FonoKinoteke. Možda je upravo to bio faktor koji je najviše pridonio koncertu koji je sam Miki već proglasio svojim najdražim koncertom u Zagrebu. Iako mu je ovo bio prvi sjedeći koncert, van prostora zadimljenih barova i klubova, publika se svejedno udomaćila i, koliko im je prostor to dopuštao, plesala u svojim foteljama.

Miki je svirao mix starog i novog, a u početku, dok je bio sam na sceni svirao je stvari koje je pisao za kazališta i pjesmu koju je napisao za Zagrebački ekvinocij, film o noćnom životu u gradu (koji ćemo imati prilike gledati od jeseni). Nedugo nakon toga pridružili su mu se Frane Visković na basu  i Marko Lucijan Hrašćanec na saksofonu. Zajedno su svirali neke od Mikijevih najpoznatijih – Hipster, Pun kufer, Život je palačinka i druge. Trio se savršeno uklopio u scenu, dokazavši da im kazališne daske stvarno dobro stoje.

ms

Solus nije samo za odrasle – on je za sve nas, a to se vidjelo i po gostima na koncertu, jer dobna granica nije postojala. Ono što je mene osobno iznenadilo jest da su svi pjevali pa ste u jednom trenutku mogli uočiti grupu (pozdrav dečkima ako ovo čitaju!) koja sinkronizirano plešeu svojim stolicama dok pjevaju Suncobran.

Publika ih nije pustila bez bisa, očekivano, pa su ponovili hit posvećen Melaniji Trump.

Šarenilo stihova u kombinaciji s razgovorom s publikom, bio je ključ kojim je Miki Solus dvoranu ispunio dobrom atmosferom i smijehom. Za prvi sjedeći koncert - sjedi, 5!