Korisnička ocjena: 1 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 6310 2

Friško navršivši pedesetu ove jeseni, australska pop diva s britanskom adresom Kylie Minogue zaputila se na europsku turneju kojom promovira četrnaesti studijski album “Golden” objavljen ranije ove godine. Tipično ekstravagantna koncertna produkcija koju bi si pop zvijezda njenog kalibra priuštila ovog je puta dobrim dijelom izostala jer su datumi ugurani u “intimnije” prostore kao što je i bečki Gasometer koji prima svega 4200 tijela. Bilo je zanimljivo doživjeti kako u tako ogoljenom kontekstu funkcionira jedna površna glazbena priča.

IMG 6298 2

Već u samom startu teško se bilo oteti dojmu da je ovakav potez izabran u najgorem mogućem trenutku jer je materijal s aktualnog albuma porazno loš čak i za standarde lakoprobavljive pop bljuzge. Takav country kič i jezivo siromašna dance estetika primjereniji su za hrvatsku estradu drugog reda, a ne za svjetsko ime koje je na sceni gotovo 30 godina i ispod remena ima nekih 80 milijuna prodanih ploča. Salonsku scenografiju Divljeg zapada bilo je nemoguće uspješno stopiti s ostatkom njezinog seta koji je, naravno, predstavio i ostale faze karijere, ponajviše eksploatirajući trenutke s mega-singlovima “Can’t Get You Out of My Head” i “Spinning Around” iz ranih 2000-tih. Prateći bend bio je apsolutno neprimjetan osim što nakaradnost kaubojskih šešira i loše skrojenih odijela vjerojatno još dugo neću moći izbrisati iz glave. Kylie je koncertno iskustvo demonstrirala u doslovno svakom trenutku komunikacije s publikom. Pregršt lažnih osmjeha, blistavo bijelih zubi i kratkih impromptu doskočica skretalo je pažnju s evidentno oscilirajuće glazbene podloge. Iako vidno frizirana plastičnim operacijama, australska džepna venera izgleda dojmljivo s nekih desetak metara udaljenosti što još više akcentira blagodatima scenske rasvjete jer joj je glas ipak pretanak da bi ga mogla staviti u prvi plan kao njene sugodišnjakinje Anastasia ili Celine Dion. U finalu nastupa ide se na zicer: disco atmosfera sa svih nivoa te izmišljotine od Studija 54 do recentnih inačica napumpanih laserima neizbježno i na trenutke neumjesno podsjeća na Madonnine neuspjehe čime pogoduje njenoj core publici, mahom pripadnicima queer zajednice.

IMG 6314 2

Ovaj nastup samo je potvrdio činjenicu da se u najtvrđem mejnstrimu servira isključivo imidž. Bez gigantske produkcije i scenskih trikova pop izvođači oboružani su samo vlastitom karizmom i (ne)kvalitetom pjesama. Dobar songwriting je legitiman vid umjetnosti, a gorespomenute zvijezde još uvijek za taj segment svojeg brenda u novčanik posegnu tek nakon što namire kozmetiku.

Setlista

Act I
Golden
Better the Devil You Know
In Your Eyes
A Lifetime to Repair

Act II
Blue Velvet (Tony Bennett song) (Interlude)
Confide in Me
Where the Wild Roses Grow (Nick Cave & The Bad Seeds cover) (Snippet)
Shelby '68
Wow
Can't Get You Out of My Head (Contains elements of "The Chain" by Fleetwood Mac)

Act III
Slow (Contains elements of "Being Boiled" by The Human League)
Kids (Robbie Williams cover)
The One
Stop Me From Falling

Act IV
Wouldn't Change a Thing
I'll Still Be Loving You (Small excerpt)
Especially for You (Jason Donovan cover)
Lost Without You
All the Lovers

Act V
New York City / Raining Glitter / On a Night Like This
The Loco-Motion (Carole King cover) (Contains elements of "Bad… more )
Spinning Around

Bis
Love at First Sight
In My Arms (Requested by crowd - Impromptu with band)
2 Hearts (Requested by crowd - Impromptu with band)
Dancing