Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

alestormNekada škotski a danas multinacionalni pirat metal bend Alestorm je opet zaplovio zagrebačkim vodama. Ovaj put su pirati pristali u luku zvanu Tvornica kulture. Usput su s njima doplovili i domaći Voloh te islandski Vikinzi Skálmöld. Satnica je unaprijed objavljena i tu nije bilo greške, no, jedino me kao zaposlenu osobu u određenim godinama malo smeta što je nastup headlinera najavljen za 22:30.

Dakle, koncert bio trebao završiti oko ponoći, kada dnevne linije javnog prijevoza više ne voze, a treba se dovući do kreveta te ujutro ustati i krenuti na posao. Zna se u medijima tu i tamo spomenuti kako smo lijena publika kojoj se ne da otići na koncert. Možda bi nas bilo više da se radnim danom s koncertom završi ranije? Pa nije da samo studenti izlaze!

I baš zbog te satnice sam propustila nastup Voloha jer sam pretpostavljala da ću biti umorna. I dobro sam pretpostavila jer sam došla u reduciranu Tvornicu gdje nemaš gdje ni sjesti da bi pratio koncert ili bar odmorio noge između nastupa!
Ono što je jako pozitivno je da oko devetke, tik prije početka Islanđana Tvornica nije bila prazna. Dosta okupljenih je došlo pozdraviti i pogledati Skálmöld. Odlično raspoloženi bend je zainteresirao publiku i uistinu su bili više nego dobro primljeni i podržavani. Je li bilo i pjevanja s bendom – nisam sigurna, budući da pjevaju na islandskom, pa ako itko od ekipe koja nije bila na bini znao tekst – svaka čast! U tome čudnome jeziku i leži ta posebnost i misterioznost benda. Sve ostalo mislim da smo već čuli. Folk metal, na trenutke začinjen zbornim pjevanjem, ali svo vrijeme srčano i veselo. Koje su pjesme izveli, nažalost ne znam jer islandskog jezika ne znam niti riječ. Ali ono što znam je da su se i bend i publika jako dobro zabavili i uživali.

Od prvog trena kada je Alestorm izašao na pozornicu zavladao je totalni kaos i veselje. Teško je izdvojiti bilo koju pjesmu, bilo koji pokret ili bilo koji poklič koji je bio glasniji. Da bi sve izgledalo još veselije i šarenije, dodan je sada gotovo njihov zaštitni znak – golema žuta patka! Što se s patkom dogodilo na kraju nažalost ne znam jer sam išla loviti tramvaj. Šteta! Iako nisam fan njihovih pjesama, uživala sam u svoj pozitivnoj energiji koju su donijeli sa sobom, a to je i bila bit te večeri. Alestorm i Zagreb se uistinu vole dobro zabavljati, pjevati i veseliti.

Koliko Zagreb voli Alestorm govori sigurno broj prodanih majica koje su koštale 170 kuna! Dakle, najobičnija crna majica s printom benda, kratkih rukava je koštala 170 kuna. A prodaja je išla! Još da su imali i ženske modele…
Osim dobre prodaje majica, ono čime se ovaj bend može pohvaliti je svakako i njihov smisao humor i njihova bliskost s publikom. Oni nisu zvijezde koje će bježati u backstage i strahovati da će ih netko od fanova pogledom zaraziti od dosad neviđena virusa. Ne, oni su ljudi koji će se za nastupa predgrupe šetati uzduž i poprijeko po dvorani i slikati sa svakime tko to želi. U tome njihovom smisli za humor, izvrsnom komunikacijom i zajebancijom s publikom leži njihov uspjeh. Vrsni su zabavljači.

Koliko se Alestorm i Zagreb vole, svjedoči i video post na službenoj Facebook stranici benda, pa ako niste vidjeli, bacite oko.

Alestorm setlista:
Keelhauled
Alestorm
Magnetic North
Mexico
The Sunk’n Norwegian
No Grave but the Sea
Nancy the Tavern Wench
Rumpelkombo
Hangover (Taio Cruz cover)
Pegleg Potion
Bar ünd Imbiss
Captain Morgan’s Revenge
Shipwrecked
Bis:
Drink
Wolves of the Sea (Pirates of the Sea cover)
Fucked With an Anchor