Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1 trio de facto by martina rusalka

Nakon uspješne duge promocije albuma Two Paths, Ensiferum je ove zime odlučio začiniti svoju glazbenu ponudu akustičnom turnejom.

Koncert u Budimpešti se održao u velikoj dvorani popularnog kulturnog centra za mlade Dürer Kert.

Na putovanju im se pridružio i Trio de Facto, akustična metal/rock trojka iz Finske koja svira covere od Metallice do Amon Amartha i Napalm Deatha. Član ovog cover benda je i Sami Hinkka koji je tijekom nastupa predstavio i svoj budući novi projekt Make Power Metal Great Again.

2 trio de facto by martina rusalka

U potpuno opuštenoj atmosferi su odsvirali svoj set zanimljivo aranžiranih obrada i zatvorili ga jednom finskom budnicom, Korpiklaanijevom pjesmom Vodka. Pjevač Mikael Salo je neprestano zabavljao publiku pričajući viceve i šaleći se na račun finskih izvođača stand-up komedije.

I Ensiferum je nastavio u tonu Trio de Facta. Kao da smo svi zajedno, i publika i bend, na nekakvom privatnom tulumu. Pilo se pivo, pjevalo se u sav glas, naručivale su se pjesme, a doživjeli smo i „akustični“ moshpit kako ga je nazvao Petri Lindroos. Posebno divlje je bilo za vrijeme pjesama In My Sword I Trust, Lai Lai Hei i Iron.

4 trio de facto by martina rusalka

U akustičnom im se sastavu pridružila u pjevačica/klavijaturistica Laura koja je majstorski otpjevala Neito Pohjolan te Feast of Valkyries.

Djelić atmosfere možete pogledati i u galeriji.