Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

vatrogasci

Dok se uljuđen i uglađen svijet kulturno uzdizao u tradicionalnom noćnom pohodu po muzejima grada bez naknade, a sav hipsterski svijet po logici stvari odabrao koncert najbrže rastuće nove glazbene atrakcije „Svemirka”, priprost i prizeman puk radije je odabrao redovitu godišnju rudimentarnu vatrogasnu zabavu u klubu Boogaloo.

Rudimenti i sentimenti vezani uz devedesete i početke glazbene karijere Vatrogasaca već su prilikom warm-upa jasno davali do znanja u kojem smjeru ide zabava. Disko džokej pušta vaše želje sve, naravno ako volite densere. Uobičajeno zamaskirani Gugi i Jura za bubnjevima od jupol kanti za farbanje, i ostatak prateće ekipe, počeli su svoj šou oko pol jedanaest nastavljajući vremenski niz glazbenih nota iz iste dekade.

Koncert je imao svojih uspona i padova, i nije se pretjerano vodilo računa o gradaciji atmosfere, no svejedno do kraja koncerta povelik broj muške ekipe završio je bez svog gornjeg dijela odjeće. Kažu znalci da je prava muška muzika nešto tipa „Slayer” i slično. No po spolnoj strukturi publike, čini se da su Vatrogasci još veća „muška muzika”.

Kako je koncert trajao preko 3 sata, kao odličan nadomjestak za pauzu, počašćeni smo s oko pola sata izvornog Dreletronica. Pun pogodak, bez sumnje. Odmah se kuži da je Drele puno veći šoumen i jači meštar od ceremonije. Možda mu je pozicija bila lakša zbog kraćeg seta, ali svakako i teža jer je na bini bio sam. Falio mu je još samo kazetofon na kojem bi sam stiskao „play”.

Povratak Vatrogasaca na bini ne čini nikakvu razliku. Sve se preljeva iz jednog u drugo. I pune čaše koje lete po dvorani prelijevaju se po publici. Pod postaje sklizak dok plešeš nogama, plešeš samo nogama. I kakva bi to vatrogasna zabava bila kada u uzavreloj atmosferi ne bi bilo makar jedne tučnjave. Naravno. Bilo je i krvi. Po svršetku koncerta stigla je i policija. Iako je nisam vidio, predmnjevam da je stigla i hitna da pruži pomoć nesretniku. Vatrogasci mislim da nisu dolazili. Oni pravi.

Iako su svirali sve i svašta mogu im jedino zamjeriti što nisu izveli „Biokemijan Rapsody”. A za sve takve grintavce na zadnjoj pjesmi izveli su miks svega i svačega kako bi bar refren svih onih neizvedenih pjesama barem malo dotakli. U sveopćem ludilu i bunilu, na nagovor Gugija, skupni vlakić je prodefilirao kroz Boogaloo. Krasno. Nije bilo ništ' za jest. Poslije toliko alkohola, Vatrogasci su nas poslali u Pekaru. Na koncertu Vatrogasaca nema ograničenja. Svaki put.