Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC00818

Legendarni američki rock bend Monster Magnet sinoć je u sklopu svog europskog dijela turneje „Mindfucker“ kojom promoviraju svoj prošlogodišnji istoimeni i dalje aktualni album, gostovao u zagrebačkoj Tvornici kulture. I to prvi put u svojoj dugoj karijeri.

Kao i obično, hrvatska publika zakaže dolascima na predgrupe, pa se to dogodilo i jučer dok je nastupao bend Puppy. Puppy je došao iz Londona promovirati svoj friški, ove godine izdan album „Goat“. Radi se indie/alternative rock bendu koja čine tri člana: Billy, Jock i Will. Kako je i najavljeno, u 20:00 izašli su na binu, no, pred par ljudi. Pjesme su odsvirane korektno (jedino se na početku vokal nije dobro čuo), no, jedino su se možda dvije istaknule kao energičnije i strastvenije odsviranima. Očito im nedostatak gledatelja nije dao neku motivaciju.

puppyBudući da nažalost nije bilo publike koju bi pozivali da diže ruke s njima ili da pjeva, pleše ili bilo što drugo na što se dobrom animacijom ljude navesti može, članovi benda zamolili su nas da se poimence predstavimo, jer, ako se čega imalo – imalo se vremena. Pri izvođenju zadnje pjesme pozvali su gospodina u najboljim godinama da im se pridruži na stageu što ovaj i jest učinio.

Ako su čega momci iz Londona imali, mora im se priznati da su imali smisla za humor.

Tijekom pauze prostor Tvornice se ispunio jer obožavatelji Monster Magneta nisu zakazali. Bend predvođen energičnim pjevačem/gitaristom Daveom Wyndorfom koji taj stroj vuče još od 1989. je već s prvom pjesmom „Dopes to Infinity“ publiku navukao na suradnju. Slijedio je „Rocket Freak“ je s novog albuma koji je publici možda malo stran, no, kada bend krene utabanim stazama, suradnja je itekakva.

DSC00730

Prostor je bio umjereno popunjen, taman si se imao mjesta malo raširiti umjesto zalijepiti za osobe pored sebe, jer rijetko da je itko ostao ravnodušan na energiju koja je prštala na sve strane uz bend koji se ovdje čekao godinama.

Kulminacija je naravno uslijedila pri „Space Lord“ kada su se napinjale glasnice, kada su grašci znoja svima krasili čela i kada su valjda svi stajali na prstima jer te Dave i bend navuku na to. Nakon toga su se povukli, a na bis smo dobili još tri pjesme.

Budući da je bend dobio ime po igrački, može se reći da mu izvrsno pristaje. Ne zbog igračke, već zbog magneta. Ima nešto u tom bendu koji te privlači k bini od samog početka, neka sila koja vuče, neka težina… Ne bi rekla da zavode, nego baš privuku i osvoje. Monster Magnet je zvučao uvjerljivo i moćno, znajući jako dobro što radi u svakom trenutku.

DSC00926

Ono što je svakako za pohvalu je početak koncerta u 21:20 i njegov kraj prije 23:00 pa se u pristojno vrijeme za spavanje moglo stići doma, što mi koji radimo izuzetno cijenimo.

Monster Magnet set lista:
Dopes to Infinity
Rocket Freak
Crop Circle
Radiation Day
Melt
Look to Your Orb for the Warning
Ego, the Living Planet
When the Hammer Comes Down
Negasonic Teenage Warhead
Space Lord

Bis:
CNN War Theme
Dinosaur Vacume
Powertrip