Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 3561

I ove godine se održao sad već tradicionalni četvrti po redu dvodnevni koncert Antivalentinovo. Pri ulasku i okupljanju publike nastupili su stand up komičari „Studio smijeha“.

IMG 2882

Ove godine, dvodnevni koncert održava se u Boćarskom domu. Koncert je otvorio žestok nastup mladog tročlanog zagrebačkog benda „Saučešće“, koji su do sada izdali jedan album „Počivali u miru“. Svirali su autorske pjesme „Posmrtni ostatci“ i mnoge druge. Pjesma „Pseudonim“ žestoka je i dojmljiva stvar. Pjevao je gitarist, a povremeno su se ubacivali i ostali (basist i bubnjar) tako da su zvučali na tragu „Ramonesa“. Jednu su pjesmu posvetili svoji prijateljima Slavoncima, njih dvadesetak, koji su otišli u Irsku. Na pjesmi „Zlo“ ušao je anti super-junak u s maskom na licu i s plaštom, kojega su dečki iz grupe najavili kao Krampusa. Svirali su i pjesmu „Sirena“ koju je, kako su rekli, napisao Perica. Pjesma ima zanimljiv solo na basu u laganom dijelu, a poslije je poprilično žestoka. Uslijedila je pjesma „Baka“, a zatim su koncert nastavili pjesmom „Teška vremena, prijatelju moj“ (legendarnog pop-dvojca „Neki to vole vruće“) uz koju je pjevala i publika. Zatim je gitarist/pjevač najavio pjesmu „Krv“ koju je napisala Ivana Plechinger. Izveli su je izuzetno snažno za tročlani bend. Ovdje su započela i naguravanja razdraganih mladića u prvom redu publike. Zadnju pjesmu koju su izveli u sklopu svoje satnice bila je pjesma s refrenom „Voo-vooo“. Nakon toga su se zahvalili i pozdravili s publikom. Dečki su ostvarili kvalitetan i dojmljiv nastup pred svakako najbrojnijom publikom u svojoj dosadašnjoj karijeri.

IMG 2976

Drugi na koncertu nastupio je crnogorski funky izvođač „Rambo Amadeus“. Rambo je došao s crvenim šeširom i započeo s pjesmom „Kako je teško biti star, a biti car“. Nedugo potom, navukao je publiku da pjeva „Rambo care, kupi nam cigare!“ te zadovoljno ustvrdio kako uopće ne moraš imati hit da bi publika pjevala. Nastavio je u odličnom funky ritmu: klavijature, bubanj, bas, njegova gitara i dva puhača. Već na prvoj pjesmi predstavio je članove benda, a u trećoj je apelirao na razvoj ekološke svijesti te govorio kako ne treba sipati ulje u sudoper. Ujedno je u skladu s Antivalentinovim preporučio nazočnima da se „*araju bez ljubavi, onako sportski“. Nakon toga je uslijedila pjesma „Kuda idu divlje svinje“, odsvirana potpuno u jazz stilu. U ponovnom obraćanju publici pričao je o nekim „nebeskim pi**darijama i nebeskim prevarama“. Zatim su svirali pjesmu „Mentalitet“ koja je imala orijentalni prizvuk. Nakon toga je uzeo gitaru i zaroštao sebi svojstven brzi solo i zapjevao „Svi su gore, svi su gore!“. Odlično uvježbani prateći bend mijenjao je tempo, svirao prijelaze, a sve uigrano i kvalitetno. „Sizife“, najavio je Rambo iduću stvar, „samo ono što je uzaludno ima smisao“. Ponovno je do izražaja došao odličan kontakt s publikom: „Smisao, smisao!“, povikao je Rambo, a publika odgovorila „*ebo te smisao!“. Nakon toga je uslijedila pjesma „Afrika“ s tekstom „moje pleme, tvoje pleme…“ i zaključkom da je njegovo pleme najbolje na Balkanu. Stvar je odsvirana izuzetno ritmično s odličnim prijelazima na bubnjevima, a tu su bili i disonantni zvukovi na saksofonu. Uslijedio je ponovni pozdrav Zagrebu uz Rambove iskrene riječi: „Mi stvarno volimo da sviramo. Ponekad nas je teško slušati, ali mi stvarno volimo da sviramo“. Zatim je rekao: „Nije mi Bog dao jedan zub i 32 k****!“, na što se publika ponovno slatko nasmijala. Koncert je završio pjesmom: „Čobane, vrati se!“ i svi koji ga vole bili su oduševljeni njegovim nastupom.

IMG 3126

Nakon Ramba Amadeusa, po programu je slijedio „Elemental“. Nastupili su rasplesani, uvježbani, s dvije pjevačice, pjevačem, klavijaturama, bubnjevima i bas gitarom. Nastup su bazirali na repertoaru sa svog dvostrukog cd-a „Tijelo“. Svirali su i pjesmu „Prokleta ljubav“ s odličnim dugim solom i mnogo ritma. Repali su o dugovanjima, kreditima, preživljavanju i štednji, pjevali pjesmu „Iz dana u dan“. Odlično su se zabavljali, a publika je čekala izvedbu neke još poznatije pjesme. Vjerojatno je to bila pjesma „Neustrašivi“ iz 2013. koju su otpjevali s „Elementalom“, cupkali i uživali. Nakon toga su izveli pjesmu „Male stvari“ s istoimenog albuma iz 2004. S ovom laganijom pjesmom malo su stali na loptu, a zatim je uslijedila „Priroda i društvo“ koja govori o neravnopravnosti spolova i predrasudama naše konzervativne sredine. Ovdje se opet na pozornici pojavio onaj super-junak. Odsvirali su još nekoliko pjesama, među kojima i pjesmu „Goli i bosi“ s posljednjeg albuma. Publika je bila oduševljena, a zbog dobrog odaziva probili su satnicu za 10 minuta.

IMG 3497

Nekoliko minuta prije ponoći, konačno su nastupile zvijezde večeri „Zabranjeno pušenje“. Nastup su otvorili pjesmom „Selena“. Pjesmu je započela pjevati klavijaturistica, koja je kasnije iznenadila publiku odličnim sviranjem saksofona i flaute. Uslijedio je hit „Pos'o, kuća, birtija“ tee odmah izazvao oduševljenje publike kao i iduća „Il' si bos, il si hadžija“. Nakon toga je Sejo Sexon napravio turističku promidžbu Sarajeva sloganom: „Dođite u Sarajevo, vaš auto je već tamo!“. Klavijaturistica je saksofonom započela pjesmu „Pišonja i Žuga“ koju je publika otpjevala unisono, pjevač je u laganijem dijelu pjesme pozvao na suradnju s upaljačima i mobitelima, a drugi klavijaturist (koji je povremeno svirao i električnu violinu) u ovom dijelu pjesme se priključio s usnom harmonikom. Uslijedila je erupcija oduševljenja koju je gitarist iskoristio za podlogu duže solaže na wah-wahu i proigravanjem obrade „Bumbarovog leta“ Rimski-Korsakovog čime je definitivno dokazao svoje sviračko umijeće. Sejo se obrecnuo na političare, njihove vožnje automobilima A4 po zemlji, kako bi uvidjeli kakvo je stanje u unutrašnjosti i najavio stari hit „Lutka s naslovne strane“. Na kraju pjesme, bubnjar je pošteno i srčano odsvirao solo na svom instrumentu. Iduća pjesma bila je „Šokiraš me, majke mi“, gdje smo opet mogli čuti odličan solo na saksofonu i električnoj violini. Saksofonom je započela i sljedeća pjesma „Djevojčice kojima miriše koža“. Nakon toga Sejo je najavio pravi sentiš za Antivalentinovo, a to je bila pjesma „Možeš imat moje tijelo“. Publika je doslovno uživala i vjerojatno je to bio najemotivniji trenutak koncerta kojega je pjevač naglasio predstavljanjem solo gitariste. Svirali su dalje noviju pjesmu „Karabaja“ kojoj je publika ponovno znala tekst. Sejo se zahvalio i najavio „možda posljednju pjesmu“, a to je bila „Guzonjin sin“, pri čemu je ponovno publiku navukao na gromoglasno pjevanje, stavio je sunčane naočale u stilu Sergea Gainsbourga, a doletio je i grudnjak na pozornicu. Iduću je pjesmu posvetio Međugorju gdje je, kako kaže, naučio svirati gitaru i započela je „Picola storia de grand amore“, pri čemu je predstavio cijeli bend. Predzadnja pjesma bila je „Fikreta“, koja je zvučala vrlo efektno s flautom, a posljednja pjesma „Zenica blues“ izazvala je potpuno oduševljenje publike. Uz duboki naklon članova ove grupe, završila je prva večer četvrtog Antivalentinova u zagrebačkom boćarskom domu.

IMG_2832.jpg IMG_2857.jpg IMG_2877.jpg

IMG_2882.jpg IMG_2886.jpg IMG_2891.jpg

IMG_2928.jpg IMG_2939.jpg IMG_2976.jpg

IMG_2980.jpg IMG_2995.jpg IMG_3019.jpg

IMG_3031.jpg IMG_3043.jpg IMG_3045.jpg

IMG_3048.jpg IMG_3060.jpg IMG_3068.jpg

IMG_3078.jpg IMG_3105.jpg IMG_3117.jpg

IMG_3119.jpg IMG_3126.jpg IMG_3135.jpg

IMG_3154.jpg IMG_3158.jpg IMG_3161.jpg

IMG_3176.jpg IMG_3206.jpg IMG_3215.jpg

IMG_3230.jpg IMG_3307.jpg IMG_3341.jpg

IMG_3398.jpg IMG_3399.jpg IMG_3419.jpg

IMG_3420.jpg IMG_3448.jpg IMG_3450.jpg

IMG_3453.jpg IMG_3462.jpg IMG_3497.jpg

IMG_3501.jpg IMG_3561.jpg IMG_3563.jpg