Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC 6814

Sinoć kao da sam sjela u vremeplov koji me je transportirao u neke davne, puno ljepše dane.

Ali, ajmo iz početka.

Dolazak u Arenu, prometna hektika. Gužva.
Bježeći od hladnog vjetra samo sam željela pobjeći negdje gdje je toplo.
Ušavši u Arenu od početka je bilo vidljivo da sve nekako “štima“.
Pozitivna energija pretapala se, kao da je prešla na sve prisutne pa i na redare i na šankere... svi su bilo nekako dobro.

DSC 6410

U 20:15 predgrupa Buđenje.
Iskreno... nisu me probudili, ali tko sam ja da sudim. Ja sam ovdje došla zbog Bajage & Instruktora i konačno sam ih dočekala 45 minuta docnije.

Što se one topline s početka priče tiče, prvim taktovima vratio me je u ljeto '86.
Ja i mojih tada velikih 14 godina i još veća prva ljubav zašećerena najvećim Bajaginim “Žažmuri“. Svi pamte svoje prve sentiše, e pa moj je bio “pomešan sivom
i zlatnom“ i ništa mi više nije moglo poremetiti večer.

Imala sam dojam da ovdje stoji i svira samo za mene, zato me i ne pitajte previše kakva je publika bila, ali čujem iz pouzdanih izvora da je bila šarolika te da nisam bila jedina koja se tako osjećala.

DSC 6630

A Bajaga satim svojim baršunastim glasom... Negdje sam pročitala da zvuči “Sudbinski duboko“ i to mi se čini kao najbolji opis.
Iako je ovo bilo predstavljanje novog albuma “U dvorani lom“, brzo nas je pročitao. Još jedna od njegovih odlika je upravo ta da suptilno komunicira sa svojom publikom te im daje ono što ih pokreće.

A iskusnog šmekera, prokušanog rokera i dalje pokreće vrisak curica, sada već odraslih dama koje su ga zaključale u svoja srca davnih 80-tih.

DSC 6567

Zvuk je bio savršen. Stage je bio cool, ali njemu osim dobrog razglasa/zvuka ne treba ništa. 8000 duša je sinoć u Areni bilo u nekom ljubavnom pomalo nostalgičnom modu jer u ta 2,5 sata svirke za nas Svijet nije postojao. Ne mogu se neosvrnuti na nedavni pokušaj opstruiranja Bajaginog koncerta koji je bio toliko deplasiran, jer sinoć nam je ponovo dokazao da “Dok postoji druga strana ona grozna tamna strana kao i u vrijeme frikova“ - samo nam je Ljubav potrebna. To je poruka koji Bajaga šalje od samog početka. I tako će i ostati.