Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1

Opet sam zakasnio s kupovinom karte. Lažem, previdio sam. Rasprodan koncert. Ugrabih nekako kartu u zadnji tren. No dobro. U zadnje vrijeme ih često čujem na radiu, tj na radio Rock Antenne koja je isto formatirani radio, ali opet formatiran s rock/metal glazbom pa bolje i tako nego formatirana s modernim hitovima, kao većina njemačkih radia.

The Lazys su Australci. Čim to kažeš već imaš predrasude. Da, zvuče kao Australci. E bome ovi zvuče upravo tako. Ako vam je mrsko čitat dalje odite na jutjub i poslušajte nešto od ovih momaka. Preporučujem aktualni singl Little Miss Crazy. Sve će vam biti jasno.

Mješavina svih vam poznatih australaca. Od AC DC, Rose Tatoo, Jet, Airbourne. Sa svojim pristupom i mudima. Sjajnih riffova, zaraznim melodija i odličnim vokalom Leona Harrisona.

Na turneji su sa zanimljivim The Standstills, kanadskim duom. Promoviraju svoj zadnji album Tropical Hazards. Odličan album.

2

Neko je dobrim zabrljao po pitanju ove turneje jer je maltene cijela rasprodana što i nije čudo jer je karta bila oko 16 eura u Minhenu a to je izuzetno jeftino. No dobro, vidjeli smo ih u pravom malom klupskom prostoru jer sljedeća turneja će im garant biti u puno većim prostorima i po drugačijoj cijeni.

Kod The Lazys se vidi da su ekipa, ekipa koja uživa u onome što radi. Leona sam sreo vani sa čašom vina i cigaretom. Kao da sam čeka na početak svog koncerta, potpuno prizeman lik. S demonski dobrim glasom.

Koncert su otvorili polustanim nastupom The Standstills. Korektno, precizno, snažno. Bubnjarka odvaljuje bubanj tako da bi joj mnoge muške kolege mogle pozavidjeti. Više o bandu na: https://www.thestandstills.com

3

I onda show. Članovi banda sami namještaju tehniku, nema roadija i čuda. Piva u ruci i polijećemo. Nepamtim skoro da sam doživio takav shot od prve sekunde. Banda koji je uvježban , sa puno kilometara iza sebe. Izravno u čelo, bez produkcijskih fora. Svi pjevaju, tako da je zvučna slika koju vrlo vježto isprepliću dvojica gitarista u simbiozi sa ritam sekcijom izvan normalnih gabarita. Pjevač Leon vješto koristi takvu kulisu i njegov izvanredan vokal i osjećaj za pjesmu dižu cijelu priču do nekih visina kada se sjetite zašto volite rock roll.

Prošetali su nas kroz svoja tri albuma i nisu dopustili niti sekunde da se opustimo. Neobično za minhensku publiku bilo je tu i stage divinga, i podignutih ruku, horskog pjevanja. Baš sam uživao. Bio sam fan, ne novinar. I bilo mi je do jaja. Jedva čekam da ih vidim opet.

Preporuka da ih poslušate, ne preporuka, molba, vapaj, ako volite rock roll u izvornom obliku onda pružite The Lazys šansu. Nećete se razočarati. Rock on.

https://thelazysband.com/

Setlista

Howling Woman
Picture Thieves
Black Rebel
Little Miss Crazy
Half Mast Blues
All Fired Up
Wild Heart Races
Shake It Like You Mean It
Louder Than Youth
Can't Kill the Truth
Nothing But Trouble

Bis:
Punk Come 'n Get Me
Love Your Gun