Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

20190217 200830

Još jedan u nizu rasprodanih koncerata u bavarskoj prestonici. Dosta ih je takvih u zadnje vrijeme. O broju koncerata da ne govorim. Maltene svaki dan možeš nekoga da gledaš ko ti je zanimljiv.

White Buffalo je to najbolje objasnio u intervjuu koji još nisam skinuo ali će biti uskoro. Nema prodaje CD-a i moramo da idemo na turneje češće nego je to prije bilo.

Sada svakodnevno ponovo otkrivam bandove za koje sam mislio da su se raspali prije dvaes godina no oni su baš upravo na turneji, oproštajnoj, comeback... nebitno.

Rival Sons nisu Bogu fala na oproštajnoj nego novoj u nizu gdje promoviraju….hm…neznam…nisam više siguran no opet….nebitno.

Mjesto radnje Backstage Werk. Solidna dvorana kapaciteta od oko 2500 ljudi. Često sam tu. Jer zadnji nastupi meni zanimljivih performera su bili upravo ovdje.

20190217 214600

Kao što rekoh koncert rasprodan no moja taktika hvatanja karte na dan koncerta je i ovog puta upalila. Doduše htio sam raditi intervju sa njima ali sam nažalost kasno doznao da više nisu na Earache Records etiketi za područje Europe nego su na puno većoj Elektri. No dobro. Karta zbavljena i put pod noge.

Predgrupa The Sheepdogs, kanađani. Odavno nisam bolju predgrupu vidio. Lažem, odlični su bili i The Picture Books prije Clutcha….pa….uglavnom su dosta dobre predgrupe ovih dana. Osim banda koji je nastupao prije Jack White. To nije bilo probavljivo. I ime sam im na sreću već zaboravio.

The Sheepdogs, vrijedne kanadske radilice. Glazba ala Alman Brothers Band, tako se i furaju. Pitko, nenametljivo, opuštajuće, umirijuće, svirački jako jako dobro. Nadam se da ću ih uloviti početkom lipnja kada imaju samostalni koncert u Minhenu. Sve pohvale.

20190217 215022

Rival Sons, već sa statusom ozbiljnog banda. Uigrano, sa dosta staža sa gaža. Novi album Feral Roots izašao početkom 2019 godine za Elektru. Sunce im poljubim popularno, sve do sada za Earache i sad kad ja treba intervju onda za Elektru, šta će biti sa sljedećim? HEP?

Stranu na šalu. Band iza sebe ima sad već 6 albuma i jedan EP. Nastupali po cijelom svijetu i sa svima. Pedigre više nego dovoljan. Cijela priča dosta podsjeća na Zeppeline i to shvatite kao plus. Vokal odličan. Gitarista inovativan. Sve to daje potrebitu snagu da imate dobar filing na koncertu.

Publika surađuje. Pjevaju, Ruke su u zraku. Cijela slika jednog dobrog koncerta je na mjestu. Electric man posebno diže atmosferu. Jay Buchanan ima poseban glas. Koji se vrhunski uklapa u priču rokenrol benda. CIjela svirka je na visokom nivou, klavijaturista podiže cijelu priču na poseban nivo. Neznam, meni je bilo jako dobro, nisam bio 100% kupljen ali sam bio zadovoljan.

Osjećam da ćemo tek u narednim godinama dobiti ono pravo od RIval Sonsa. Imaju oni još prostora. Vjerujem. Nadam se.

Setlista

Back in the Woods
Sugar on the Bone
Pressure and Time
Electric Man
Too Bad
Jordan
Feral Roots
Torture
Face of Light / Sacred Tongue
Imperial Joy
Open My Eyes
All Directions
End of Forever
Do Your Worst

Bis:
Shooting Stars
Keep On Swinging