Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

05 Alen

S rečenicom „Neću stalno pjevati istrijanske pjesme“, Alen Vitasović najavio je pjesmu „Purple Rain“ poznatog Princea te tako otvorio još jedan rasprodan koncert protekle subote 16. 3. 2019. u zagrebačkom Saxu. Već pri prvoj pjesmi gitarist je oduševio publiku odličnom solažom, a odličan je bio naravno i cijeli njegov prateći „The Band“.

Inače, Alen Vitasović glazbom se bavi već više od 25 godina. Ovaj školovani i talentirani glazbenik (svira klavir, saksofon i gitaru) odsvirao je mnoge koncerte, a vrh popularnosti dosegao je devedesetih godina, kada je u suradnji s Liviom Morosinom počeo snimati hitove na istarskom dijalektu. Nastupao je na festivalima, snimao duete, bio nominiran za mnoge nagrade i kroz pjesme popularizirao istarsku čakavicu.

03 Alen

Protekle subote, tijekom koncerta, Alen je s pratećim bendom odsvirao još nekoliko obrada, a Šajetin hit „Moji koraki“ posebno je raspjevao publiku. Ubrzo su uslijedili hitovi poput „Ja ne gren“, „Niš mi se ne da“, „Ni me briga“, „Ima san sve“, „Sve bi za nju da“, „Nisi više mala“ i „Sandra“. Najbolju reakciju publike očekivano je izazvala pjesma „Ne moren bež nje“, kada je prepuni Sax pjevao s Alenom u glas. Koncert je trajao oko sat i pol, a završio je pjesmom „Jenu noć“ koja je ponovno, dodatno rasplesala veselu publiku. Alen je kao i uvijek ostvario odličnu komunikaciju s publikom, više puta se spustio među svoje obožavatelje, a skromnost je pokazao i osvojio dodatne simpatije rečenicom: „Ovo je vrh, ne znam čime sam zaslužio toliko ljudi...“

06 Alen

Atmosfera je bila odlična, rasplesana i raspjevana publika svih generacija bila je zaista oduševljena. Sve to zajedno svakako objašnjava zašto se Alen uvijek rado vraća u Sax.