Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

DSC01651

U Vintage Indrustial Baru je opet zasvirao „Telephone Blues Band“ uz pjevačicu Valeriju Nikolovsku koja im se pridružila nakon jedne od nekoliko kratkih stanki. U Bandu sudjeluju tri člana. Bubnjar Toma Krkač, bassist Slavko Pintarić-Pišta i jedan od najboljih i najiskusnijih gitariste Hrvatske; Vedran Božić. Svaki ljubitelj rock glazbe, a pogotovo soula je trebao čuti za njega. U bogatoj glazbenoj krarijeri, koja traje preko 50 godina, sudjelovao je u snimanju stotine studijskih albuma, dobitnik je Porina za životno djelo 2012. godine kao i mnoge druge nagrade. Zanimljiva crtica iz života Vedrana Božića je upoznavanje glazbenog velikana Jimia Hendrixa u Frunkfurtu 1969. godine s kojim je i zasvirao.

DSC01670

Tijekom cijele večeri prevladavali su rock-soul klasici mnogih poznatih glazbenika 60-ih i 70-ih godina prošloga stoljeća, poput Erica Claptona, Janis Joplin; Muddya Watersa, kojemu je bio rođendan na današnji dan i mnogih drugih izvođača. Koncert nije bio dug, ali je zato bio vrlo ugodan. Publika je bila očarana bendom, što se vidjelo u pljesku nakon svake odsvirane pjesme. Jedna od izvedbi koja je ostala zapamćena nedvojbeno je obrada pjesme „Superstition“ Stevia Wondera koju je Valerija Nikolovska besprijekorno otpjevala.

DSC02038

Ulaz je bio besplatan i jako prigodan za sjesti i uživati u bezvremenskim hitovima što bi svaki ljubitelj rock glazbe cijenio. Slušajući izvedbe poput ovih, ostanem oduševljen nastupom tako da toplo preporučam dolazak na bilo koji od njihovih koncerata. Uvijek je lijepo vidjeti kako je netko ostao odan bluesu od začetka pa do danas.