Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 9428

Prošloga četvrtka, 4. travnja 2019., Hard Place je ugostio dva odlična, ali slabo poznata heavy-metal benda iz Italije: „Imago imperii“ i „Feline Melinda“. Kao predgrupa debitirao je obećavajući „Quiet Protest“ iz Zagreba.

IMG 9184

Koncert je započeo u 21h nastupom mlade hrvatske predgrupe „Quiet Protest“. Nastupili su u klasičnoj postavi: pjevač Duki, dvije gitare (Zvonac i Luka), te bas i bubnjevi (Jura i Leo). U nešto više od pola sata odsvirali su dio autorskog materijala sa svog nadolazećeg LP-a. Nastup su otvorili pjesmom „Melancholy“ i odmah pokazali da su bend na kojega treba ozbiljno računati. Pjesme karakteriziraju kvalitetne postupne gradacije od laganijeg prema žestokom metalu, čvrst ritam, odlične solo dionice i melodijski bas. Nastavili su s pjesmom „Heroin“, koju je pjevač Marko Duždević-Duki najavio kao njihov prvi singl. Vokalno vrlo zahtjevna, kreće od laganije prema žestokom metalu. Nakon toga odsvirali su još „Day After“, „Distant“ i „I See You“. Tekstovi su im na engleskom, što otvara prostor za nastupe. Kao pretposljednju pjesmu ubacili su obradu pjesme „Teške boje“ Gorana Bareta i „Majki“ te tako pokazali da znaju svirati i covere, u kvalitetnoj vlastitoj interpretaciji. Teško ih je stilski kategorizirati jer ima ovdje raznih utjecaja: hard i progressive rocka, post hardcorea, melodijskog i metalcorea, tako da bi najkraće bilo reći alternativni rock/metal. U svakom slučaju, zvučali su kao bend o kojemu ćemo još podosta čuti.

IMG 9585

Nakon njih u 22 h nastupio je renomirani power/epic metal bend „Imago imperii“ iz Bologne. Osnovani su 2011. godine. Prvi EP „War For the Iron Crown“ snimili su 2015., a osim toga izdali su i dva LP-a „Legendaria“ (2016.) i „Fate Of a King“ (2019.). Njihovu peteročlanu postavu čine: pjevač Gwarner, gitarist Luke Fortini, klavijaturist Iwanhoe te Mick i Iskandar na basu i bubnjevima. Nastup su započeli vizualno vrlo efektno s kapuljačama i plaštevima, a Gwarner je na licu imao masku. Uvodna „The Tapestry“ je atraktivan instrumental, ali već s idućom „Saxon Warriors“ pokazali su svu silinu metala. Na engleskom sa simpatičnim talijanskim naglaskom pjevač je pozdravio publiku i najavio novu stvar „Kingdom's United“ koja je brza i ritmična te uzgibala nažalost rijetku publiku. Uslijedila je „Fate Of A King“ s višeglasnim uvodom, a kasnije žestoka, zatim „Battle At Stamford Bridge“ s odličnim solom na gitari. Iduća „Marching For Hope“ je odmah počela žestoko i podsjetila me malo na „Iron Maiden“, a u pjesmi „Conqueror“ istaknuo se „o-o-o“ refren i impresivni solo na gitari, nakon kojega je pjevač predstavio gitaristu. Posljednje dvije pjesme bile su „King's Nightmare“ i „Aleksander Nevsky“.

IMG 9698

U 23h s nastupom je započela grupa „Feline Melinda“. Kao intro svirali su pjesmu „Always Mine“, a zatim „Blue Diamond“. Pjevač i gitarist Rob Irbiz pozdravio je publiku i predstavio bend. Treća pjesma – „Morning Dew“ zvučala je istovremeno brzo i snažno, ponajviše zahvaljujući odličnoj ritam sekciji koju čine Chris Platzer i Christian Gschnell (bubnjar i basist). Pjesma „Poison“ najavili su kao pjesmu koju svi znamo. Iduću je pjevač najavio kao „She's Like A Thunderstone“ bila je ponovno brza i uvježbano odsvirana s perfektnim solom mladog gitariste Headmatta. Pjesma „Freedom“ je vrlo slušljiva sa svim elementima potencijalnog hita, a kod iduće „Forever“ raspoloženi basist ušao je u publiku i svirao pred nažalost rijetkim posjetiteljima. Iduća „In the Shadow of the Moon“ najavljena je kao nova pjesma, a uslijedila je nešto mirnija „Dangerzone“, s odličnim refrenom i gitarističkim solom koji nas je uveo u iduću pjesmu „The West Side“. Svoj nastup su privodili kraju s pjesmama „Skydriver“ i „The Felines Await You“, a na poseban zahtjev publike odsvirali su još i „It's My Wife“ kao bis.

IMG 9911

Koncert je bio dinamičan i zanimljiv, Hard Place se ponovno pokazao kao odličan domaćin, ali je u svemu nažalost nedostajalo publike. U istom sastavu, ove tri grupe nastupit će ove subote, 6. travnja, u AKC Garaže u Vrbovcu.