Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1

U subotu, 13. travnja 2019., u zagrebačkom Vintage Industrial Baru održan je već tradicionalan koncert povodom obljetnice smrti frontmena poznate grupe Nirvana. Ove godine bila je to 25. obljetnica, a nastupili su odlični Chris Ian & Pangea.

Inače, Nirvana je bio američki rock sastav osnovan 1987. godine. Osnovali su ga pjevač i gitarist Kurt Cobain te basist Krist Novoselic. Stvorili su podvrstu rocka „grunge“, ubrzo su postali iznimno popularni diljem svijeta te se smatraju „predstavnicima generacije“ ranih i srednjih devedesetih godina prošlog stoljeća. Imali su više promjena bubnjara, a najpoznatiji je Dave Grohl koji se predstavio javnosti 1990. godine s velikim hitom „Smells like teen spirit“. Nirvana se raspala nakon smrti Kurta Cobaina, ali njihova popularnost nije prestala rasti. Mnogi pripadnici i starijih i mlađih generacija slušaju ih i danas, a to se moglo vidjeti i u subotu. Vintage Industrial Bar bio je prepun, a publika je bila oduševljena.

2

Koncert je započeo s pjesmom „Radio Friendly Unit Shifter“. Izvođači su odmah pokazali svoju uvježbanost. Tročlani bend koji se sastoji od pjevača i gitarista, basista te bubnjara nevjerojatno podsjeća na originalnu Nirvanu. Nastavili su nizati hitove poput „Breed“, „Frances Farmer Will Have Her“, „Revenge“, „Drain You“, „Silver“, „Come As You Are“, „About a Girl“… Pjesmu „Polly“, koja je u originalnoj izvedbi nešto laganija, izveli su na nešto žešći način što je publika odlično prihvatila. Nakon kraće pauze nastavili su uz hitove „Where Did You Sleep Last Night“, „Even In His Youth“, „In Bloom“, „Lithium“, „Rape Me“, „On a Plain, „Heart Shaped Box“ i „Dumb“, ali odsvirali su i nešto manje poznate pjesme poput „Pennyroyal Tea“, „Lounge Act“ i „Aneurysm“. Završili su pjesmom „Creep“, ali oduševljena masa uspjela ih je vratiti na pozornicu. Nakon toga izveli su još 4 pjesme – „Molly's Lips“, „Love Buzz“, „All Apologies“ i „You Know You're Right“.

4

Koncert je trajao oko dva sata, atmosfera je bila odlična, ljudi su se prepustili ozračju skačući i pjevajući, što je najbolji pokazatelj kvalitete nastupa.