Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

cinkpick 2 kruno galjar

U subotu, 13.4., s početkom u 21:20h, na pozornicu velike dvorane Boogalooa, kročila je glazbena družina Cinkuši. Svoj set su otvorili s “Grad se beli” te svoje glazbeno putovanje nastavili pjesmama “Picek”, “Nega sonca nit' meseca”, “Raca”, “Krava na orehu”, “Deca moja deca” (kao vokal se pridružio Zoran Perić), „Huja Brija“ i druge. U izvedbi pjesme “Kak je teško”, na pozornici im se pridružila prekrasna i nadarena vokalistica Marija Mateja Lanović. Uz skandiranje publike, završili su pjesmom „Nenadejano Bogčije Zveličenje“.

Cinkuši su održali još jedan upečatljiv i pamtljiv nastup, kojim su, na sebi svojstven način, publici pružili pravo transcedentno putovanje.

Picksebneri su započeli pjesmom „Skladište duhana“ te nastavili hitovima poput „Erik trkaća svinja“, „Bolje grob nego job“, „Ptica“, „Cirkus“, „Stari momci“, „Stolica za ljuljanje“. Na svom nastupu su imali više gostiju pa im se pri izvedbi pjesme „Priča o cucku“, na pozornici pridružio jedinstveni Ibrica Jusić, Domagoj Vorberger (Hulje) na pjesmi „Krugovi u žitu“ te Marija Mateja Lanović na pjesmi „Srebrno vreteno“.

cink 3 photo kruno galjar

Sebi za gušt, bend je odsvirao „The Old Triangle“, kojeg su vokalno izveli Marko Bregant i Vedran Ciprijanović. Izvedba je, kao i cijeli nastup, dočekana uz ovacije publike te su njome i završili svoj set.

Kruna cjelovečernjeg koncerta Cinkuša & Picksiebnera, bila je premijerna izvedba njhovog prvog zajedničkog singla „Vođe“, koja je odlično prihvaćena od strane publike. Koncert su završili u 00:30h, pjesmom tj. himnom „U gori raste zelen bor“.

picks 4 kruno galjar

Spektakularan kraj njihovog zajedničkog koncerta, gdje su prisutnima pokazali da ih uz srodan izričaj i glazbenike, možda više od svega, povezuje jednostavna i čista dobrota i pozitvna energija, koju kroz glazbu prenose i na svoju publiku. Jučerašnji koncert svakako je bio dar za sve prisutne i nadamo se da neće predugo proći do slijedećeg!