Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

05. Mnogi Drugi

Sredinom tjedna nije jednostavno napuniti klub, ali je ovo gotovo pošlo za rukom relativno mladom bendu neobična naziva „Mnogi Drugi“, prošle srijede, 17. travnja 2019. u „Vintage Industrial Baru“. U gotovo sat i pol odlične, uvježbane svirke, ovaj bend odsvirao je skoro kompletan materijal sa svog albuma prvijenca „Prvi“, uz nekoliko pridodanih singlova. I što je najvažnije, izvrsno je zabavio nazočnu publiku.

Nastup su započeli nešto iza 22 h s laganom i melodičnom pjesmom „Upeklo je“. Koncert su nastavili s vjerojatno njihovom najpoznatijom skladbom s prvog albuma „Slonovi“. (“Ja sam lovac na lajkove/ lovac na pokeanje/daj primijeti me, spazi me i lajkaj mi statuse/lovac na lajkove, lovac na pokeanje daj primijeti me, spazi me i lajkaj mi sve…”) Tekstovi su im kvalitetni, simpatični i dobro opisuju sve probleme i vrijednosti suvremene svakodnevice, a punoću zvuka ostvaruju svojom čak sedmeročlanom postavom u kojoj uz pjevača, bubnjeve, bas i gitare, možemo zamijetiti i puhače.

06. Mnogi DrugiEkipa se rasplesala već na trećoj pjesmi „Zarez“, a na idućoj pjesmi „Maske“, ritmičnoj s odličnim solom na gitari, grupi se pridružio i kao gost Ivan, tako da je pjesma polučila dodatni pljesak.

Nakon toga uslijedila je pjesma „Tempus“ s puhačima i u veselom reggae ritmu, zatim „Voda“ i „Zrak“. Prije „Boja“, pjevač Martin Mandir, koji je cijelo vrijeme kvalitetno komunicirao s publikom, predstavio je članove benda. Poslije „Dinosaura“, gdje su ponovno do izražaja došle izvrsne solaže na gitarama, uslijedila je pjesma „Mrak“, singl kojega ne možemo naći na albumu, ali je publiku stekla spotom i kvalitetnim, duhovitim tekstom („Sjedim sam a vani pada mrak/Nešto mi iz pluća krade zrak/I nije da bojim se već u zadnje vrijeme viđam pizdarije/Ma to nije od hrane, ni od vina, ni od tripa/Oni su tu, neka čudna bića/To nije od hrane, ni od piva, ni od dima/Oni su tu, oni su tu/Bića/Upali svjetlo, ugasi mrak/Mene je strah/Zašto po mraku oni dolaze?/Zašto po mraku ja bojim se?“).

07. Mnogi Drugi

Skladbu „Čudan svijet“ pjevač je najavio kao pjesmu koju sviraju iako se ne žele politički angažirati. („Nekako sam sličan ribama/Kad nešto dođe, tim se bavim ja/A kada prođe, zaboravim to/Kao da se nikad nije desilo/To mi je potrebno./U čudnom svijetu čudne stvari/Čudan svijet u mojoj glavi je./U ormaru čuvam slike kostura/Često mažem prste uspomenama/I smijem se kada ništa nije smiješno/Šutim kad, kad se treba reći nešto/Bilo što…“)

Od pjesama koje su uslijedile „Duboka“ je ponovno rasplesala publiku, a posebno je dojmljiva bila izvedba pjesme „Plavi bar“, ritmički zahtjevne a ujedno i vrlo pjevne skladbe. Nakon „Saše“ najavljena posljednja - „Galileo“, još jedan njihov hit, te je tako koncert nakon sat i pol priveden kraju.

Koncert je bio izuzetno kvalitetan i ne čudi da je publika bila zadovoljna. Jedino što su možda mogli učiniti bilo je povući se nakratko nakon „Saše“ pa ostaviti „Galilea“ za bis, jer ovako je ispalo da se nisu oglasili na ono poznato „Hoćemo još!“. Ipak, dečki iz „Mnogih Drugih“ ponovno su dokazali kako i veliki bendovi mogu savršeno i usklađeno funkcionirati. Tako vjerojatno zvuči kad sviraš što voliš i voliš kad sviraš.

SETLISTA:

Upeklo je
Slonovi
Zarez
Maske
Tempus
Voda
Zrak
Boje
Dinosaur
Mrak
Čudan svijet
Morem
Duboka
Plavi bar
Saša
Galileo