Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

1

Svake godine, u zagrebačkom naselju Zapruđe, održava se multimedijalna priredba. Ova tradicija započela je još u sedamdesetim godinama prošlog stoljeća pod nazivom „Dani Zapruđa“, a nakon pauze, koja je trajala od 1987. do 2000. godine, preimenovana je u već spomenuti naziv „Zapruđe uživo“. Proteklih godina ovo novozagrebačko naselje je ugostilo razne poznate izvođače, a neki od njih bili su Pips Chips & Videoclips, Psihomodo Pop, Jura Stublić i Film, Zabranjeno Pušenje, Dino Dvornik, Elemental te Dubioza Kolektiv. Ove, 2019. godine, gosti su Kawasaki 3P i Darko Rundek.

Prvi nastup, u subotu, 11. svibnja 2019. godine, bio je nastup zagrebačke punk grupe Kawasaki 3P.

Kawasaki 3P je sastav osnovan 1993. godine, a šira populacija upoznaje ih 2003. godine izvedbom pjesme „Antonija“ na Dori. Iste godine objavljuju prvi studijski album pod nazivom „Kawasaki 3P“ koji je nagrađen Porinom za najbolji album alternativne glazbe. Šest godina kasnije objavljuju svoj drugi studijski album „Idu Bugari“ za koji su dobili mnogobrojne nagrade, a 2015. godine objavljen je treći, „Goli Zbog pasa“.

2

Iza njih je mnogo uspješnih i odličnih koncerata, a jedan od njih je svakako i subotnji nastup u Zapruđu. Nakon što je grupa „Greaseballs“ vrlo dobro zagrijala publiku, Kawasaki 3P svoj nastup započinje pjesmom „Riba“. Nakon nje nizali su se hitovi poput „Dugodugodugo“, „Lovac“, „Kak si? Pa tak…“, „MUP-ovska“, „Zec“, „Klint Istvud“, „Mali Medo“, „Mate Parlov“, „Loš, Zao“, a najbolju reakciju publike očekivano je izazvala pjesma „Ni da ni ne“. Valja istaknuti odličnu izvedbu pjesme „Niskarastaman“ koju je pjevač Tomislav Vukelić Tomfa najavio kao njegovu najdražu. Nastup je trajao oko 2 sata te je trebao završiti s pjesmom „Puta madre“, ali obožavatelji su svojim oduševljenjem uspjeli zadržati bend koji je odsvirao još dvije pjesme; „Sob“ i „Snifa san glu“.

Posjetitelji festivala bili su svih generacija te su zaista uživali u prvom danu ove manifestacije, a Kawasaki 3P odradio je još jedan odličan nastup i tako potvrdio poznatu frazu da punk nije mrtav.