Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 4267

Oduševljenje koje se moglo osjetiti u zraku kad je Davd Grohl pitao bismo li pristali na trosatni nastup Foo Fightersa je nadilazilo standardnu koncertnu atmosferu. Slavlje koje je tada nastupilo se više moglo uspoređivati s prethodnim ljetom i uspjesima naše reprezentacije nego bilo kojim koncertom na kojem sam prethodno bio. No, vratimo se malo unatrag. Prvi nastupi Foo Fightersa u Hrvatskoj izazvali su malo više kontroverzi nego što su se fanovi vjerojatno nadali, uglavnom vezanih uz prodaju i pretprodaju ulaznica preko interneta, ali to nije spriječilo fanove da u kratkom roku pokupuju sve dostupne ulaznice za oba dana.

Red za ulazak u Arenu u Puli se oko 20h, sat i pol prije najavljenog početka nastupa, protezao cijelom duljinom Istarske ulice, dok su iz same Arene počeli dolaziti zvukovi predgrup. Frank Carter And The Rattlesnakes su se pokušavali ispričati hrvatskoj publici za sad već nekoliko koncerata u Zagrebu koje su bili prisiljeni otkazati. Simpatični britanski punkeri su kroz 40ak minuta nastupa pomalk zagrijali publiku za nastup glavne atrakcije, kako večeri, tako i cijele hrvatske koncertne sezone.

IMG 3995

Svega pola sata nakon što je predgrupa završila, na pozornicu izlazi američka šestorka i kreću s prvim taktovima All My Life. Uvodni trio pjesama, All My Life, Learning To Fly i The Pretender zasigurno spadaju u najbolje početke koncerata koje sam ikad doživio, nije prošlo ni 15 minuta, a već sam osjećao kako me grlo izdaje.

Dave Grohl je od samog početka pokazao kako je majstor za „hendlanje“ publke, znam da je uobičajno pričati o njemu kao najsimpatičnijoj osobi rocka, ali zaista mi je teško zamisli5i da bi netko mogao vidjeti live nastup Foo Fightersa i ne složiti se s time. Konstantno s osmijehom na licu, obožava se zezati s ostalim članovima benda i ljudima u prvim redovima publike, ispuštati vriskove svakih nekoliko sekundi te se općenito ponašati kao svaki lik kojeg bi Jack Black glumio u svojim filmovima.

IMG 4267

Raspored pjesama je također demonstrirao potpuno vladanje situacijom, nalet hitova s početka nije održiv kroz cijeli koncert, zato su uletile pjesme s novijih albuma ili jam sessioni da malo smire publiku, dok su ih hitovi poput My Hero i Best of You vraćali „natrag u život“. Bilo je vremena i za povremenu obradu, prilikom predstavljanja članova gitarist Pat Smear je započeo Blitzkrieg Bop Ramonesa, dok su se bubnjar Taylor Hawkins (predstavljen kao Freddie Mercury s plaže) i Dave zamijenili za uloge na obradi Under Pressure Queena i Davida Bowieja.

Bisa nije bilo, Dave je rekao da ih ne voli, a nakon malo ispod tri sata intenzivne svirke nismo se mogli ne složiti. Koncert je zavrsen s Let There Be Rock AC/DC-ja te Everlong, koja i dalje zvuči nevjerojatno dobro. Čuli smo ponešto sa svakog albuma, čak je i Dave bio impresioniran koliko smo dobro prihvatili Big Me, rukavica je bačena prema publici sutrašnjeg koncerta, sad je na njima da se pokažu.

Galeriju fotografija s koncerta možete pogledati OVDJE

Setlista

All My Life
Learn to Fly
The Pretender
The Sky Is a Neighborhood
Rope
Drum Solo
Sunday Rain
My Hero
These Days
La Dee Da
Walk
Another One Bites the Dust / Blitzkrieg Bop / Day-Oh
Under Pressure (Queen cover)
Monkey Wrench
Run
Make It Right
Something From Nothing
Times Like These
Breakout
Dirty Water
Best of You
Big Me
Stacked Actors
Wheels (Slow Version)
This Is a Call
Let There Be Rock (AC/DC cover)
Everlong



Izvještaji



freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici


Večer u Tvornici kulture uz “The Quarantinos”


Riblja čorba u sportskoj dvorani Brežice


Ida Prester u Tvornici


CHUI u Vintage Industrialu


Dvostruko glazbeno slavlje


Taake supp. Nordjevel i Theotoxin - Crnometalni Dan očeva


Peperton Fest u Močvari najavio neke nove početke


Psytrance spektakl u Željezničaru


Ante Jeličić Quintet nastupio u Providurovoj Palači u Zadru


Večer fada u Hrvatskom domu u Splitu


Mašinko + nabod! i IDEM u Tvornici Kulture - trijumf punka


Pocket Palma i Jymenik nastupili u Tvornici Kulture


Galerija fotografija: Sjena & Zerc u Križevcima