Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

21

Cannibal Corpse, jedan je od najpoznatijih „death metal“ bendova održao je odličan nastup u Boogaloou. Kao predgrupe nastupili su švedski metal bendovi "Unfound Reliance" i "Carnosus", tako da se sve zajedno pretvorilo u pravi, mali festival metala, na opće oduševljenje prepune dvorane Boogalooa.

‌ „Slayer“, „Anthrax“ i "Cannibal Corpse" neki su od danas vjerojatno najpoznatijih heavy metal bendova. Smatraju se jednim od utemeljitelja ovoga podžanra, tzv. brutal death-metala, uz „Slayer“, „Kreator“ i „Morbid Angel“. Izvorno su iz Buffala, države New Yorka, premda su kasnije preselili na Floridu. Nastali su krajem osamdesetih, ujedinjenjem članova iz čak tri benda: "Beyond Death" (basist Alex Webster i prvotni ritam gitarist Jack Owen), "Tirant Sin" (odakle su bubnjar Paul Mazurkiewicz i originalni vokalist Chris Barrett) i "Leviathan" (bivši pjevač Chris Barnes). S nekoliko promjena u postavama benda, sastav djeluje od 1988. i iza sebe imaju 14 studijskih, 2 live albuma i 2 EP-a. Nakon izuzetno uspješnog albuma "The Bleeding" iz 1994., Chris Barrett napušta grupu te njegovo mjesto zauzima trenutačni vokalist George "Corpsegrinder" Fisher. Posljednji studijski album snimili su 2017. pod nazivom „Red Before Black“. U sklopu europske turneje, nakon Rumunjske, Bugarske, Grčke i Makedonije, a prije Austrije, Francuske, Švicarske i Njemačke, nastupili su i u Zagrebu.

07

Koncert je otvorila švedska melodic-metal grupa „Unfound Reliance“ i to već u 20.00. Netko će cendrati da je bilo prerano, vjerojatno onaj dio ekipe koja se voli „ugrijavati“ po parkićima, ali u pola sata žestoke, nabrijane svirke, simpatični mladi metalci odsvirali svoje autorske pjesme: „The Path“, „Hellbound“, „The illusionist“, „End Time“ i „Cowards and Heroes“. Posebno je dojmljiv bio pjevač jaka glasa Andrew.

10

Desetak minuta prije 21 h nastupila je i druga predgrupa – „Carnosus“, koja se za ovaj nastup očito više pripremala, jer su navodno preko Facebooka uspostavili vezu s hrvatskom publikom. Također žestokog nastupa, pjevač fizički neodoljivo podsjeća na Urbana u mladim danima. Zahvaljivao se publici, govorio je da im je izuzetno drago što su ovdje, basist je svirao neku varijantu sedmerožičanog (!) basa, a posebno je dojmljiv bio bubnjar, koji je „mitraljirao“ ritmički precizno i točno. U 45 minuta dinamičnog nastupa odsvirali su neke od svojih pjesama: „Envenomation of the Population“, „Chamber of Emancipation“, „Continuum of Misery“, „An Illicit Practice“, „Lost to Funereal Desires“, „Subjected to Cadaverous Defilement“ i „Insidious Saviour“. Na kraju su se članovi grupe fotkali s publikom, a pod pauzom prodavali su svoje majice te napravili kvalitetnu promociju.

14

I na kraju, zvijezde večeri - "Cannibal Corpse". Već u prve dvije pjesme, doslovno su rasturili sada već potpuno krcat Boogaloo. Bilo je tu vitlanja glavama i kosama, hrapavog vokala, izvikivanja dijelova tekstova od strane publike, a pojedinci su se penjali na pozornicu i bacali ili bi ih redari jednostavno gurnuli natrag. U službenom dijelu u kojemu su odsvirali sve svoje najpoznatije pjesme ( „Red Before Black“, „Stripped Raped“, „Scourge Of Iron“, „I Cum Blood“ i druge), pružili su mnogo divljeg ritma, kontroverznih tekstova (za koje sami znaju reći da ne pozivaju na nasilje) i svega što se od njih očekivalo. Ipak, tehnički gledano dolazilo je do nerazumijevanja ili problema s mix-pultom, jer se znalo dogoditi da se, recimo, ne čuje solo-gitara i slično. Svirali su do 23.30, pobacali trzalice u zadovoljnu publiku i otišli dalje. Nezasitna publika vikala je „We want more!“, ali kotač turneje morao se zavrtjeti dalje. I tako se Zagreb ponovno dokazao kao metropola u kojoj se održavaju koncerti velikih zvijezda.

23