Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Pink Ernst Happel Stadion Thomas Ranner 13 1920x1280 photo x3

Trinaest godina je prošlo od našeg posljednjeg susreta s P!nk. U međuvremenu je popularna američka pjevačica izbacila 4 albuma, napravila isto toliko turneja te pokrenula aktualnu petu u sklopu koje se njezina karavana zaustavila u austrijskoj metropoli.

Osim što je bila kreativna i produktivna, ostala je i dalje aktivist, borac za prava žena, siromašnih, gladnih i potrebitih. I dalje je na pozornici sklona vratolomijama i akrobacijama, i dalje su joj nastupi nabijeni i dinamični, odlična mješavina spektakla i kvalitetne svirke. No, jedan detalj se, prilično promijenio. Od te 2006. i turneje "I'm not Dead" P!nk je pozornice dvorana zamijenila stadionskimm pozornicama. Uspješni albumi, pozitivno prihvaćeni od publike i kritike, učinili su to da se baza fanova povećala, a prostori dvorana u kojima je nastupala postali premali za sve one koji su ju željni čuti i doživjeti uživo.

20190725 Pink Ernst Happel Stadion Thomas Ranner 24 1920x1280 photo x3

Međutim, početak koncerta nije nas baš oduševio. Problem nije bio u P!nk, muzičarima, plesačima, setlisti, već je bio tehničke prirode. Tamo negdje do 6. - 7. pjesme zvuk je bio prilično loš pa se iz pozicije gdje smo stajali nije razumjelo što P!nk pjeva. Problem je bio toliki da čak niti u pjesmama koje su globalno poznate i čije stihove znate jednostavno niste mogli prepoznati tekst pjesme. Stvar se nakon te 6.-7. pjesme popravila pa smo se mogli u potpunosti fokusirati na spektakl.

P!nk je vokalno moćna, njezin glas para i lomi pa sam se u jednom trenu pitao, uzevši u obzir svo njezino skakanje i letenje nad pozornicom, koliko je moguće biti toliko savršen, precizan i jasan, a da se uz sve te aktivnosti na pozornici i iznad nje ne zapušeš i, ma koliko bio u formi, ne ostaneš bez daha. Već sam ulazak na pozornicu bio je impresivan. P!nk se pojavila viseći na ogromnom lusteru. S njega se bacala prema pozornici i vraćala natrag, privezana za vrh pozornice gumenim trakama izvodeći akrobacije kojih se niti na olimpijskim igrama ne bi postidjeli. Nije ništa manje aktivna bila niti ostatak koncerta, pa ako i nije skakala u glazbenim intermezzima, ispunjenim filmovima ili porukama, mijenjala je odjeću i svaki put došla drugačije obučena, prilagođena setu koji je tada bio na redu.

20190725 Pink Ernst Happel Stadion Thomas Ranner 38 1920x1280 photo x3

Pozornica je bila raskošna, s čak tri video zida (jedan veliki centralni i dva u obliku srca na bočnim stranama) i mnoštvo pirotehnike, sve kako bi se još bolje pojačale emocije fanova i doživljaj pjesama. A pjesama je bilo iz svih faza karijere, s težištem na ovim najnovijima. I upravo su neke od tih najnovijih ostavile vrlo pozitivan dojam (primjerice: I'm Here, For Now ili pak odličan duet 90 Days s Wrabelom).

Na samom kraju, uz pjesmu "Blow Your Kiss" predstavila je plesače, a iznenadila nas je i njezina kćerkica Willow koja je u tom dijelu napravila nekoliko zvijezda i zaradila gromoglasan pljesak i uzvike oduševljenja.

I baš kada smo mislili da smo vidjeli sve došla je na red So What i grandiozan finale koncerta. P!nk je, vezana sajlama, letjela iznad cijelog stadiona te napravila krug oko svih tribina pozdravljajući i mašući fanovima. Nešto što se nema baš prilike vidjeti. Fascinantno je bilo vidjeti kako s nekoliko žica visi toliko metara iznad tla i pritom uspjeva pjevati i ludirati se.

Nakon svega nitko ne bi smio biti razočaran. Skoro dva sata adrenalinskog pop/rock koncerta moralo je zadovoljiti svačije apetite, a P!nk, kao suverena vladarica showa pametnim kombiniranjem odlične glazbe, motivirajućih poruka i scensko-vizualnog nastupa nikoga nije mogla ostaviti ravnodušnim.

SoundGuardian.com se zahvaljuje agenciji SviKoncerti.eu na sigurnom i udobnom prijevozu na koncert. Hvala od srca.

Setlist
INTRO: Here I Go Again (Whitesnake)

Get the Party Started
Beautiful Trauma
Just Like a Pill
Who Knew

- Revenge Land -

Funhouse / Just a Girl
Hustle

- Secrets Film -

Secrets

- Nature -

Try
Just Give Me a Reason
River (Bishop Briggs cover)
Just Like Fire

- Women Are Strong -

What About Us
For Now
90 Days (with Wrabel)
Time After Time (Cyndi Lauper cover) (Acoustic)
Walk Me Home (Acoustic)
I Am Here
F**kin' Perfect

- My Daughter Is Beautiful -

Raise Your Glass (introduction of dancers and Willow)
Blow Me (One Last Kiss)
Can We Pretend
So What
Glitter in the Air