Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 6838

Dugih 13 godina prošlo je od posljednjeg Erosovog ukazanja na Kvarneru. Tog toplog kolovoza 2006. talijanski zavodnik i jedna od najvećih talijanskih pop zvijezda nastupila je na poprilično praznom stadionu Kantrida te se tada pokazalo da je taj nastup bio, ipak, prevelik zalogaj. Ovoga puta Eros je nastupio u dupkom punom prostoru Ljetne pozornice u sklopu Festivala Opatija i oduševio okupljenih 5000 posjetitelja iz svih dijelova Europe te na taj način oplemenio kulturnu ponudu nekadašnje blistave kraljice hrvatskog turizma, a sada ipak oronule dame.

Svjetsku turneju Eros je pokrenuo kao podršku novom studijskom albumu, lani objavljenom Vita ce n'è. Upravo istoimenom pjesmom je i otvorio koncert te oduševio sve pripadnice ženske populacije u publici. Njih je bilo prilično, što je i razumljivo. Eros je uvijek slovio za velikog zavodnika, a i sada kao 55-ogodišnjak i dalje plijeni pojavom.

IMG 7034

Dalo se na samom počektu, već nakon nekoliko ranih pjesama, naslutiti da će koncert biti dobar. Potvrdili su nam to odličan prateći bend i dobro raspoloženi Eros te u dlaku dobro ugođen razglas. Eros nas je pozdravio na domaćem jeziku s: Dobra večer! Hvala što ste došli na moj koncert!. No nije pričao na hrvatskom ostatak koncerta, niti na engleskom pa su oni sretnici s poznavanjem talijanskog u onih nekoliko obraćanja publici mogli razumijeti što je Eros poručio. Čini se kako takvih nije bilo previše s obzirom na mlake reakcije.

Eros se tijekom koncerta nekoliko puta spuštao među publiku, rukovao i grlio s fanovima, čak i pozirao za pokoji selfie, što se onima koji su bili strpljivi i najranije došli kako bi ugrabili svoje mjesto pred pozornicom, pokazalo kao odličan potez.

IMG 7034

Mnoštvo pjesama doživjelo je "pomlađivanje". One s početka su izvedene u nešto kraćim varijantama, dok je njegov super hit s početaka karijere Terra Promessa u potpunosti prearanžiran. Središnji dio koncerta pripao je akustičnom setu, koji je uključivao medley pjesama L'aurora, Una storia importante i Un Angelo Disteso Al Sole, na što se nadovezala jedna od Erosovih najljepših balada, predivna Un'altra. I ona nije prošla bez zahvata i to u vidu reggae završetka i pridruživanja ultimativnog hita "No Woman No Cry". Dvije prateće pjevačice uskočile su kao zamjena za Anastaciu i Cher u pjesmama I Belong to You i Piu che puoi, a svoj mali dio showa priredili su odličan saksofonist i bubnjar.

Odlična je bila kemija te večeri između publike i Erosa, što dokazuje kako je njegova zvijezda i dalje sjajna u našim krajevima te da su fanovi željni njegovih toplih talijanskih melodija i odličnog glasa. Prostor opatijske Ljetne pozornice idealno je kao kulisa upotpunio cijeli pozitivan dojam i zaokružio jednu lijepu ljetnu glazbenu priču.

IMG_6824.jpg IMG_6838.jpg IMG_6852.jpg

IMG_6869.jpg IMG_6890.jpg IMG_6929.jpg

IMG_6931.jpg IMG_6944.jpg IMG_6945.jpg

IMG_6956.jpg IMG_6968.jpg IMG_6981.jpg

IMG_7006.jpg IMG_7010.jpg IMG_7011.jpg

IMG_7022.jpg IMG_7038.jpg IMG_7068.jpg

IMG_7073.jpg IMG_7078.jpg IMG_7102.jpg

IMG_7105.jpg IMG_7108.jpg IMG_7123.jpg

IMG_7133.jpg IMG_7137.jpg IMG_7144.jpg

IMG_7154.jpg

Setlista

Vita ce n'è
Per il resto tutto bene
Stella gemella
Favola
Ho bisogno di te
Terra promessa
Dove c'è musica
L'ombra del gigante
Un attimo di pace
Un'emozione per sempre
Quanto amore sei
Buonamore
I Belong to You (Il ritmo della passione)
In primo piano
Adesso tu
L'aurora
Una storia importante
Un Angelo Disteso Al Sole
Un'altra te / No Woman No Cry
Più che puoi
Se bastasse una canzone
Per le strade una canzone
Fuoco nel fuoco
Cose della vita
Musica è

BIS:
Nati per amare
Per me per sempre
Più bella cosa