Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 0480

Umjesto neočekivano očekivanog nastupa Leta3 na pozornici su sinoć osvanuli madraci, a članovi Leta3 su zaspali pred prepunim klubom.

Crna duga zavjesa je prekrivala zadnji dio pozornice, a na prva dva madraca su bili samo Mrle i Prlja. Kao što su najavili, performans predstavlja osobne stavove članova grupe vezane uz aktualnu problematiku čije posljedice osjećamo mi, ali i generacije koje dolaze.

‘Ko spava ne zagađuje. Puno spavanja manje zagađenja’ - bio je moto performansa. Čitali su se i ulomci iz knjige koja je sablaznila javnost - 'Seksualni život Catherine Millet' - biografske knjige urednice u 'Art Pressu' Catherine Millet. Knjiga je postala bestseller i smatra se važnim doprinosom seksualnosti u posljednjih nekoliko desetljeća. Nakon skoro pola sata spavanja na pozornici, Prlja je uzeo knjigu u ruke, upalio noćnu lampicu i stavio na knjigu dodatno svijetlo. Počeo je čitati iz knjige, dok je nasuprot njega Mrle primio bas gitaru i zaklopljenih očiju čekao, tj. spavao. Nakon malo čitanja uslijedila je prva pjesma koju su odsvirali ležećki - Velik dan. I opet red čitanja pa stvar koju dugo nisu izvodili "Mornar". I dalje su nastavili u "ležećem tonu" uz stvar "Ja bih se ljubio", pa red čitanja, pa "Viola".

IMG 0453

Zatim se crna zavjesa otkrila i pokazala ostatak benda koji je također ležao na madracima. U jednom trenutku su svi ostali i demonstrirali kako su oni nazvali "Zen kucu džime", pretpostavljam karate. Madraci su se konačno maknuli i bend je nastavio sa "Artemidom", "Gambo" ,"21st century schizoid men", uz naravno prekide za čitanje par redaka iz knjige.

Prve ovacije su uslijedile na "Vjeran pas", gdje je čitava Tvornica energično pjevala i vidno se uživjela u ovaj koncertni performans. Obučeni u kimono nastavili su svirati svoje odlične stvari i koncert završili "Kurcem u čelo". Naravno, službeni dio nakon kojeg je uslijedio Mrle sa svojim pjesmicama, no u Zigmanovom kostimu te zajedno s publikom pozvao bend nazad na pozornicu.

IMG 0523

Prvi bis su završili s "Tazi Tazi", no ipak su se vratili još jednom, odsvirali još dvije pjesme od kojih je zadnja bila meni osobno najdraža, psihodelična "Sam u vodi". Neočekivano očekivani odličan koncertni performans je samo još jedan od dokaza da Let3 ima još uvijek puno kreativnih ideja i iznenađenja za voljenje fanove. Ovaj koncert je bio dio je više mjesečne proslave 20 godina Tvornice kulture koja će biti obilježena s 20 koncerata domaćih i inozemnih izvođača.