Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 8675

Sinoć je u Areni održan prvi od dva rasprodana koncerta Prljavog Kazališta. Dokazali su Prljavci da su još uvijek bend kojem nepodnošljivom lakoćom odsvira dva i pol sata te da je sve lako, unatoč tome koliko si mlad ili star.

Nakon 40 godina prisustva na domaćoj sceni realno možda i nije, ali rock & roll, ili barem nastojanje k istom, je ono što dušu drži vrućom, mladom.

IMG 8613

To smo sinoć živjeli. Točno u 21 h u dvorani su se ugasila svjetla i započeo je, moram priznati, impresivan show. Zvuk helikoptera te najava spektakla, odličan light, veliki video ekrani, vatrene fontane, a kasnije konfeti i baloni publiku su definitivno držali u napetom stanju svijesti. Klinci naši svagdašnji koji su popunili parter dvadesetak minuta od početka bili su totalno mokri i pomalo izbezumljeni. Pjevali su iz sveg glasa neke stare hitove koji su napisani kada ovi malci još nisu bili ni rođeni. Ma ni u planu. Čarolija je to i fenomen svoje vrste.

Djeca nas koji smo sada zauzeli sljedeća mjesta na tribinama jer nećemo se gurati dole, jel? Taj dio smo odradili prije 30 godina na Trgu Republike. Stiskali se i skakali isto tako žustro i punih srca pogotovo s obzirom na tadašnju situaciju.

IMG 8674

Nisam neki fan, moram to priznati. Poštujem ih radi godina na sceni i pokoje pjesme koja mi je obojala dio života. Vrate me u neke dane kada su ljudi još željeli biti heroji pa makar i svoje ulice.
Bilo je sinoć jako dobro.
Tribine ipak nisu planirano sjedjele već smo bili na nogama. Pjevali, plesali. Gledali dole kako komadi vrište i kako ih dečki dižu na svoja ramena. Zastave, red Dinama, jedna prošfercana baklja. Sve mokro od znoja, suza, pića, ali i emocija.

IMG 8662

Mladen Bodalec dirigirao je publikom koja ga je pratila u notu. Jasenko Houra i njegovi rifovi na gitari značajno su doprinosili cijeloj atmosferi. Inače totalno miran i tih lik pretvori na stejdžu u totalnu suprotnost samome sebi. Cigareta u ustima, fokus na gitari i bodrenje publike koja je njihova i božja ta dva sata. Tu se nema što oduzeti, dodati.

Prošlo je brzo. Jedan bis kao šećer za kraj. A večeras se Arena puni ponovno što govori samo za sebe. Imam filing da će biti jednako dobro, ako ne i bolje jer se ne moraju štedjeti za dan poslije.

IMG 8719

Živjeli vi nama dečki. Puno koncerata nam održali još. Baš su pravi zagrebački dečki. Iz Dubrave. Doljne. Koji s ponosom to ističu jer baš ta sirovost je ono što ih je na početku karijere odvojilo i poguralo na sam vrh hrvatskog pop/rocka na kojem očigledno stvaraju, obitavaju, sviraju već 40 godina.

Ovdje Radio Dubrava.

Over & Out.

IMG_8613.jpg IMG_8617.jpg IMG_8619.jpg

IMG_8626.jpg IMG_8637.jpg IMG_8644.jpg

IMG_8645.jpg IMG_8655.jpg IMG_8657.jpg

IMG_8662.jpg IMG_8674.jpg IMG_8675.jpg

IMG_8677.jpg IMG_8687.jpg IMG_8690.jpg

IMG_8696.jpg IMG_8707.jpg IMG_8719.jpg

IMG_8722.jpg IMG_8725.jpg IMG_8731-2.jpg