Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

IMG 8632

Prije 30 godina, prepuni Trg republike je uživao u melodijama kultnog benda koji, sada, postoji već 40 godina. Dva koncerta u zagrebačkoj Areni spomen su na taj dan. Prvi koncert je prošao iznad očekivanja, no niti drugi nije podbacio.

Kada gledam unazad, ovaj bend je puno prošao i ima dosta godina iza sebe, no energija kojom su ispunili sinoć Arenu je bila kao da su na vrhuncu svoje karijere. Ne kažem da su stari, ali ja ne bi mogla toliko skakati dva i pol sata kao što su svi članovi benda odradili. Na njima se vidjelo da im ovo nije samo posao, nego i uživanje, a to je najbitnije za napraviti odličan koncert.

I jučer je Arena bila prepuna, zajedno s bendom su sve vrijeme svi pjevali. Počeli su sa "Sve je lako kad si mlad" i, zapravo, dokazali da i kada si stariji ništa nije problem ako to stvarno želiš. Odlična atmosfera je trajala čitavo vrijeme, pa čak i kada je bend usporio ritam kako bi svi zajedno malo odahnuli.

F4E0CA7C 5564 4E2B 9A42 CF43EC1F6A07

"Djevojka od milijun dolara" je posebno digla publiku jer se Mladen Bodalec spustio s pozornice među najveće fanove, a neki od njih su čak dobili priliku zapjevati dio pjesme na mikrofon. Još jedan emotivan dio je mladi gitarista Borna kojeg je Jasenko Houra pozvao na pozornicu da odsvira gitaru u pjesmi "Mi plešemo", koja je ipak bila izvedena kao "Mi pijemo".

Sveukupan dojam je da je koncert bio jedno neponovljivo iskustvo i dokaz da Prljavci i dalje odrađuju odlične koncerte i pune dvorane te uzvraćaju publici vjernost svojim nastupom i glazbom. Kao i dan prije, Houra je prije izvedbe kultne "Heroj ulice" rekao publici da upale mobitele te da šalju slike i snimke u Njemačku ili već gdje jesu onima koji nisu više tu. Tribine su bile preplavljene onima koji su bili i prije 30 godina na Trgu, a oni mlađi i s više snage su napunili parter.

IMG 8820

No, sve zajedno, bez obzira na godine, nitko nije ostao sjediti, nitko nije mogao ostati miran jer nas je sve bend i muzika jednostavno ponijela i ako ništa drugo stvarno smo svi plesali, pjevali, ali i pili. I naravno da nije moglo proći bez "Marine" i njenih očiju boje Dinama ili Dunava, nisam sigurna što se glasnije čulo, no mislim da je Dinamo prevladao, a i Bodalec je pred kraj pjesme došao s plavim šalom oko vrata.

Dečki iz Dubrave su pokazali da mogu održati dva fantastična koncerta za redom u prepunoj Areni i da su još uvijek prepuni energije i entuzijazma. Svaka čast na odlično obavljenom poslu. Vjerujem da nitko nije ostao ravnodušan i da su se svi dobro naplesali, napjevali i zabavili.

IMG 8797

*fotografije objavljene u izvješaju snimljene su tijekom prvog koncerta, 18. listopada 2019.