Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
Vjerojatno nitko od prisutnih na jučerašnjem koncertu Kosheen-a u zagrebačkom Aquariusu nije očekivao takav spektakl koji je ponudila popularna britanska grupa. Međutim, za sve vas koji ste ga propustili, SoundGuardian nudi izvještaj iz prvih redova, u koje smo se probili sa neznatnom lakoćom.
Iako je koncert bio najavljen za 21 sat, show je počeo tek u 22 sata nastupom mlade Susie Ledge, koja svojim prednastupom prati koncerte popularne grupe. Mlada pjevačica svojom je izvedbom i pjesmama, koje bismo najlakše mogli usporediti sa pjesmama KT Tunstall, uspjela poprilično zaintrigirati popunjeni Aquarius, iako je pomalo nestrpljiva publika uporno očekivala senzaciju večeri.

susie ledge

Otpjevala je 6 pjesama potpuno sama, svirajući na gitari i pjevajući pjesme pomoću kojih je i privukla pažnju muškog dijela grupe Kosheen. Talking Bout The Weather, Restless i Where I Belong samo su neke od pjesama u kojima Susie iskazuje svu svoju talentiranost, a pred kraj njezinog nastupa uslijedilo je pravo iznenađenje. Prilikom izvođenja pjesma Falling (koja je ujedno i njezin prvi singl) na stageu joj se kao prateći vokal pridružila liderica Kosheena, Sian Evans, što je dodatno pobudilo zanimanje publike. Nakon ovog uvodnog nastupa uslijedila je polusatna pauza koja je dodatno izazvala negodovanje publike, no sve je po običaju palo u zaborav konačnim izlaskom Kosheena na pozornicu.

Žestokom uvodnom pjesmom Damage grupa je otkrila svoje najjače adute: žestok scenski nastup i ekstravagantno dinamičnu Sian Evans, koja je svojim vokalom i energičnim nastupom oduševljavala zadovoljnu publiku. Njezini pokreti pomalo su me podsjetili na "zmijskog" Davea Gahana, koji je sličnom interpretacijom plijenio pozornost na koncertima Depeche Modea.

Sama pozornica na kojoj su Kosheen nastupali uistinu je bila minimalistička, iako im je možda trebalo veće platno na kojem se prikazivala maštovita video pozadina. Nakon još dva hita sa zadnjeg studijskog albuma, Overkill i Chances, koji su ekstatično publiku dignuli na noge, Kosheen su se vratili svojim počecima i prvom singlu Dangerous Waters, sa kojim su se 1999-e otisnuli u opasne vode glazbenog stvaralaštva.

kosheen

 Uslijedili su hitovi s prvog albuma Suicide, Empty Skies i Hide U, u kojima su elektro sampleovi došli do većeg izražaja. Nakon još jednog hita sa novog albuma , pjesme Guilty, uslijedila je popularna pjesma Hungry, koja je bila jedan od vrhunaca koncerta. Stavljanje magične Sian u prvi plan i žestoki ritam bubnjeva koji je općenito krasio cijeli koncert bili su dobitna kombinacija i na pjesmama Thief i Same Ground Again, dok je pomalo nostalgičnu Wish You Were Here Sian posvetila izgubljenim prijateljima.

Pravu eksploziju emocija izazvala je pjesma All In My Head, poletna pjesma sa kojom su Kosheen polako otišli sa pozornice. Ipak, nakon nekoliko minuta vratili su se na bis sa pjesmom Avalanche sa drugog studijskog albuma „Kokopelli“ , koji je, usput rečeno, najslabije bio zastupljen na zagrebačkom koncertu.

kosheen

Teško je opisati bujica emocija koja je prostrujala Aquariusom tijekom završne pjesme Catch, njihova prvog velikog hita po kojem su postali poznati diljem svijeta. Nakon 80 minuta koncerta, Sianin žestoki vokal priveo je doživljaj završetku, ostavljajući zadovoljnu publiku koja je bezuspješno skandirala "We want more!".

Iako su još relativno mlad sastav, Kosheen su uspješno prerasli status benda od jednog hita i postali prvoklasna senzacija. Njihov nastup zasigurno je jedan od vrhunaca ove koncertne sezone i ako se za koju godinu opet vrate u Hrvatsku, sudeći prema jučerašnjim ovacijama, prostor zagrebačkog Aquariusa neće više biti dovoljan da udomi sve njihove fanove.

kosheen

Za više informacija o Susie Ledge posjetite njezinu Myspace stranicu: myspace.com/ledgeuk

Setlista:
01. Damage
02. Overkill
03. Chances
04. Dangerous Waters
05. Suicide
06. Empty Skies
07. Hide You
08. Guilty
09. Hungry
 10. Thief
11. Same Ground Again
12. Wish You Were Here
13. All In My Head
 Bis
14. Avalanche
15. Catch


Izvještaji



Mariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici