Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Sinoć je u zagrebačkom Cineplexxu održana premijera filmske adaptacije popularnog mjuzikla Andrewa Lloyda Webbera – Cats. Prije projekcije filma goste je svojim odličnim interpretacijama pjesama oduševila Antonija Dora Pleško.

Mačke je s dasaka pozornica na film prenio oskarovac Tom Hooper, gledateljima poznat po režijama filmova poput Dankinje i Kraljevog govora, a u ulogama mačaka su se našle brojne poznate osobe, od glumaca, poput Dame Judy Dench, Idrisa Elbe, Iana Mckellena do pjevačkih super zvijezda kao što su Taylor Swift, Jason Derulo te Jennifer Hudson, pjevačice i glumice. Nezaobilazni su naravno i vrhunski plesači jer kakve bi to mačke bile bez plesnih točaka.

2485 T2F 00017

Radnja filma se događa u noći kada grupa mačaka bira mačku koja zaslužuje novi život, a kroz cijelu priču nas vodi tek odbačena mačka Victoria (balerina Francesca Hayward) koja upoznaje dobro uigrano pleme mačaka.

Glavne likove upoznajemo uglavnom preko mace Victorie – „mic po mic“ najviše kroz pjesme kako to i priliči mjuziklu. Kostimi uistinu izgledaju fenomenalno i svaka čast ekipi koja je radila na tome. Pjevačke i plesne točke, gluma, scenografija, sve plijeni pogled i izgleda poput mjesta usred kojeg bi se htio naći, osim što mi je sve bilo nekako dosadnjikavo. A kad se sve odvija u tom tonu, hvatam se za nelogičnosti. Ono što mi baš i nije bilo najjasnije je kako mačka koju je glumila Judi Dench pored svog mačjeg krzna nosi još i krznenu bundu? Jennifer Hudson je briljirala svojim vokalnim izvedbama ali i za vrijeme izvođenje istih stalno je bila balava pa mi je došlo da bacim papirnate maramice u ekran da ih obriše. Šalim se za ovo, naravno, ali tog balavog nosa je stvarno bilo previše. Prava maca bi to šapom brzo maknula. Taylor Swift je i kao mačka diva, dok je Idris Elba izvrstan kao pokvareni mačak. Cats imaju svoje štoseve zbog kojih će se gledatelj nasmijati, plesne točke uz koje želiš tancati, vokalne izvedbe koje će zadiviti, kostime i mačje pokrete i gegove uz koje poželiš mijauknuti, ali mi je nedostajalo ono nešto što bi me potpuno oduševilo i nekakva poanta osim one da mačka nije pas.