Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Za sjajan kraj/početak tjedna pobrinuo se Marko Tolja koji nas je u nedjelju, 13. lipnja, u programu Lisinski Atrium poveo na jedno nostalgično putovanje u vrijeme normalnog normalnog.

Hrvatski Sinatra, kako ga nazivaju, (iako bi možda bolje odgovaralo "Hrvatski Buble") naziv koji je i sam prokomentirao rekavši da mora "pojesti još puno žganaca" da bi ispunio cipele originala, u nešto manje od dva sata izveo je svoje i strane hitove. Koncert je otvorio pjesmom O tebi ovisan u pratnji izvrsnih Ivana Pešuta, električna gitara, Ivana Popeskića, klavijature, Branimira Gazdika, bubanj i Henryja Radanovića, bas gitara.

mt

Uz čašu Jacka u ruci izveo je Sinatrine Fly Me to the Moon, Love, That's Life, prizvuk onih starih vremena, ljetnih terasa, starog Hollywooda ispunio je vjetroviti Lisinski Atrium.

Predstavio je i posljednji singl O tebi ovisan, lepršavu pjesmu koja priziva ljeto te potencijalni ljetni hit. Iako bez gostovanja na ovom koncertu, večer je začinio i nedavno Porinom nagrađenom pjesmom za najbolju mušku vokalnu izvedbu i najbolju vokalnu suradnju s Mijom Dimšić na još uvijek aktualnoj pjesmi Sva blaga ovog svijeta. Mije nije bilo no Marko je vrhunski odradio posao. Glazbenik rođen u Rijeci prošao je dugi put od Mikića do rasprodanog koncerta u Lisinskom, a prisjetio se i strica Davora, iz grupe Denise & Denise uz kojega je i započeo svoje prve glazbene korake, izvevši swing verziju pjesme Program tvog kompjutora. Prisjetio se Marko i velikog Olivera Dragojevića izvevši pjesme Vridilo je i Prvu ljubav.

IMG 0092

Uz nekoliko neumjesnih upadica iz publike, Marko se pokazao kao pravi profesionalac održavši situaciju pod kontrolom od početka do kraja, te cijelu situaciju okrenuvši na šalu i u svoju korist. Profesionalizam je dokazao i činjenicom što je nastupio pod prehladom i alergijama, što nam je rekao na početku koncerta. Čak i oni koji su možda došli „pod prisilom žena“ na ovaj koncert mogli su pronaći nešto za sebe i na kraju zadovoljni i sa osmijehom na licu izići sa koncerta – ako ništa drugo kako ide izreka happy wife, happy life…Red šale s publikom, red glazbe i večer je proletjela u trenu, a publika zadovoljna onime što je čula izdržala i ledene nalete vjetra i izmamila i bis.

Za Marka vrijedi ono kao za vino, s godinama će samo postajati bolji.