Izvještaji

facebook
Twitter
Instagram

SoundGuardian

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kako je sinoć bilo u Hard Placeu, koji je, btw., obilježavao i slavio svojih 11 godina rada i live promocije rocka i pridružene mu glazbe, pročitajte u nastavku.

Veliki kum ove proslave bio je britanski blues glazbenik Norman Beaker, koji je s svojim triom i specijalnim gostom, zapravo, rasplesao i dobro zabavio okupljenu ekipu (broj je ipak bio ograničen), ali, evo, tu okupljenu ekipu nazivam publikom.

nb

Ono što se sinoć odvijalo u Hard Placeu pokazuje vrlo plastično da su rock n' blues, ali i svojevrsni fussion itekako pogodni da zapale ekipu koja je nazočila svemu ovome i nije se libila skrivati svoje osjećaje, dapače. Naravno, to su osjetili i glazbenici i ta međusobna pozitivna vibra urodila je sjajnom atmosferom u samom klubu. Po tko zna koji puta to je urodilo sjajnim ugođajem, jer svima je bilo drago što se sve to upravo odvija pred svima nama. Norman Beaker, živa blues legenda, snimio je novi album baš u Zagrebu, a i novi član njegovog tria, uz basistu Johna Pricea, koji je s Normanom već 30 godina, je "naš dečko" bubnjar Leo Anđelković, koji svakako debelo zaslužuje biti dio ove priče. Naime, vrlo malo ljudi zna da je upravo Norman jedan od samo osam britanskih glazbenika koji je "ušao" Blues kuću slavnih ''Blues Hall of Fame'' (i to uz imena kao što su: Jack Bruce, Peter Green, John Mayall, Jeff Beck, Keith Richards, Mick Jagger i Eric Clapton). Nakon svirke, u vrlo prisnom druženju Norman nam je rekao da ni on sam nije vjerovao da je to istina, dok nije certifikat o prijemu u ''Blues Hall of Fame'' dobio u ruke. U razgovoru nakon svirke bilo je doista vrlo zanimljivih tema i sadržaja, a krajnja pouka svega je da osim što ste sjajan glazbenik morate biti i vrlo normalna osoba. Norman, John i Leo to svakako jesu i to im je definitivno veliki plus!

258125369 3064304100491966 1288727624606629282 n

Moram istaknuti da je Norman je uz Alexisa Kornera i Grahama Bonda kreirao jedinstveni britanski Blues, R&B i rock zvuk po kojem je prepoznatljiv i koji još i dan danas tako dobro izvodi. I opet evo plastičnog primjera njihova izvedba ''White Room'' je svakako nešto najinventivnije što sam čuo u posljednje vrijeme. Definitivno ovaj trio ima svoj osobiti i osobni stil prezentacijske forme, koji itekako obzirno njeguju i stalno rade na njemu. Nema tu nikakve filozofije ili ste u tome ili niste, ali ako jeste onda to mora biti vaša osobna priča, bez obzira tko je stvar napisao i potpisao.

Normanove mnogobrojne suradnje i nastupi sa svim najvećim imenima blues i rock svijeta uključuju imena kao što su: Chuck Berry, Jack Bruce, Eric Burdon, Jon Lord, Van Morrison, Peter Green, Buddy Guy, B.B. King i mnogi drugi. Naravno, to nam govori puno o njemu i njegovoj širini, ali i neprikosnovenoj umjetničkoj vještini.

U sklopu promotivne turneje novog albuma "Running Down The Clock'' legendarni britanski blues glazbenik Norman Beaker sa svojim je triom sinoć u Hard Placeu slavio blues, rock n' blues i boogie, podijelio je publici tortu za 11. godinu Hard Placea i pokazao se kao pravi ''Godfather ''... mi bi samo rekli, svaka čast!

258125371 942990042975076 410931426578009193 n

Specijalni gost večeri bio je Boris Hrepić-Hrepa, koji je svojim ''usnjakom'' obilježio sredinu i samo finale sinoćnjeg koncerta. Narvno, nije Hrepa tu bio bez razloga, jer je upravo on zamijenio Johna Pricea na basu tijekom turneje Normana Beakera po Skandinaviji i Europi i to je Hrepa ''odradio'' onako rutnirano i pokazo da ritam sekcija iz ovih prostora radi stvar vrlo rutinirano, ali i nadahnuto i Norman tu nije imao nikakvih problema.

Sinoćnji koncert bila je i promocija njegovog zadnjeg albuma "Running Down The Clock'' (vidi OVDJE), koji je još jednom dokazao svu veličinu ovog britanskog blues glazbenika. Vjerujem doista iskreno da je okupljena ekipa u Hard Palceu uživala i dobro se zabavila. A nije li to i glavni razlog odlaska svih nas na ovakve svirke? Svi mi, zapravo, tražimo razloge za dobru svirku, kvalitetno druženje i zabavu kakva nama odgovara, bez ikakvih zadrški i maltretiranja nekom drugom glazbom!

Na kraju ovog izvještaja slobodno mogu napisati, ekipa se ludo zabavljala, slušala dobru i kvalitetnu glazbu, malo cugala, malo spikala i na kraju smo svi zadovoljno otišli svojim kućama. Moram priznati jedva čekam ponovo ovakvu furku, to mi doista treba. Hvala Normanu i bendu bili su pravi profići i tak' to treba i biti.

Više o svemu saznajte na:
https://www.normanbeaker.com/
https://www.facebook.com/normanbeakerband
https://twitter.com/NormanBeaker
https://www.instagram.com/normanbeakerband/
https://itunes.apple.com/gb/artist/norman-beaker-band/3194684
https://open.spotify.com/artist/3qffz6QnVWoXG5NZqyM9gt
https://www.deezer.com/us/artist/390151
http://www.hardplace.hr/
https://www.facebook.com/klubhardplace
https://www.soundguardian.com
https://www.youtube.com/channel/UCnU7_Zm4374B0suzKda1LdA

Yours bluesy,
Mladen Loncar - Mike