Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Bez pretjerano velikih najava, Zvone je rasprodao Tvornicu skoro dva tjedna prije početka koncerta.

Odlično, rekoh! Bit će sjajan koncert.

Pomislio sam da bi bilo mudro krenuti malo ranije i doći barem pola sata prije početka koncerta kako bi se izbjegla gužva. Ajme, kako naivan sam bio. Izgleda da je trebalo doći odmah čim su se vrata Tvornice otvorila oko 19:30 pa čubiti unutra sve do početka. Sve je bolje nego sat vremena cvokotanja na debeloj hladnoći u beskrajnom redu koji se protezao sve do ulaza u Suvag. What-a-mistake-to-make... Onog tipa što obilazi red i preprodaje ulaznice dok okolo tapka i viče: „karte, karte...”, došlo mi je da ga pitam ima li kape za prodat'. Nije imao.

Kad smo napokon ušli, bilo je to doslovce u zadnjoj sekundi. Kao da je još samo nas čekao. Ionako je nastup već previše kasnio.

Scenografija na bini je bila stvarno impresivna. Veliki natpis Z + + na kojem su se izmjenjivala svijetla ledica s video prikazima. Zaista efektno, a kroz cijelo trajanje koncerta wow efekt pozornice nije nestao. Ponekad sam se uhvatio kako piljim u ta slova i znakove bez da uopće slušam što se dešava okolo. Još se nisam bio odmrznuo od vanjskih aktivnosti. A još i sad mi je glava kao da je od metala.

Enivej, rulja, mahom mlađaha, đipsa i skače sve u šesnaest i pjeva pjesme od prve do zadnje, Čisto ludilo i špica. Svi znaju da Zvone nije neki pjevač pa često poseže za trikovima Miše Kovača. Nema veze. Pjesme su mu zaista sjajne. A i on je kao pojava na pozornici dovoljno pojavan i zanimljiv. Kad krene s onim svojim funky daft punk/ weeknd stvarima, čovjek je nezaustavljiv. Zapravo mi nije ni neugodno što ga kao i ja voli ekipa koja je više nego duplo mlađa od mene. Nadam se da će jednom za sto godina nekim mlađima od sebe prepričavati da su bili na „onom” Zplusplus koncertu u Tvornici kao što bih ja pričao da sam bio ondje kad je Drago Mlinarec razvalio Tucman. Oke, lažem malo. Nisam baš toliko star. Ne znam točno ni gdje je Tucman.

Vrlo brzo, nakon par uvodnih pjesama, Husnjak je pozvao svog adjutanta iz Retfatlante koji jednom kad se na binu popeo, više se nije dao dolje. Massimo Savage je prilično zahvalan sekundant. Puno radi na animiranju publike, iako, što ga čovjek dulje gleda kako nema koordinaciju bacanja udova u zrak, lako je pomisliti da je u srednjoj bio oslobođen od tjelesnog. Svejedno su žene baš njega gađale grudnjacima. Možda bi se dala povuć neka dijagonala s plesačicama nekog drugog izvođača. U svakom slučaju još jedan vokal dobro dođe. Pokatkad bi se na binu popeli i drugi gosti, ako što su Đi, još jedan iz Retfa kolektiva ili 30 Zona, treperi iz Kozari Bronxa. Koliko god mi ta flašo tvrda trep spika nije neka furka, stoički sam izdržao sve udare vibrirajućih bas linija. Al zato kad krene „Moj svijet”, „Nema vremena”, „Ljeto...”, to mi je baš za raspekmezit se. Ze je odličan!

Bilo je još malo najava za budućnost, svi će se naime tijekom prosinca pojaviti na novom koncertnom prostoru u ALU, pa ste opet svi pozvani. Ponesite kape, šalove, rukavice, itd. Tapkaroši, pripremite širi asortiman robe.

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku