Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Na jednoj od najljepših otvorenih pozornica na našem području, okupili su se članovi benda Parni valjak s brojnim glazbenim prijateljima i vjernom publikom ove subote, 25. lipnja, kako bi odali počast prerano preminulom frontmenu Akiju Rahimovskom. Do zadnje trenutka isčekivanog koncerta tražila se karta više kako bi više od 8.000 ljudi u isti glas slavilo život i glazbeno nasljedstvo jednog od naših glazbenih velikana.

Koncert je započeo snimkom originalne Akijeve izvedbe pjesme „Za malo nježnosti“, popraćene instrumentalnom izvedbom benda uživo. Emocije su bile potaknute od samog početka, kad na samom početku Hus uz izvedbu hita „Zastave“ najavljuje da je ovo večer veselja, dok je slijedeće na repertoaru bila izvedba Akijevog sina Kikija koja je Arenu digla na noge. Njegova interpretacija pjesme „Zagreb ima isti pozivni“ započela je dva i pol satni glazbeni spektal, popraćena emotivnom Kristijanovom izjavom; „Hus, tata je ovdje s nama“.

vip

Uz članove benda Huseina Hasanefendića Husa, Zorislava Preksavca Preksija, Berislava Blaževića Bere, Marijana Brkića Brka, Dalibora Marinkovića Dade, Ane Kabalin i Kristine Tine Kresnik, na pozornici su se izmjenjivali vrhunski glazbenici – Pero Galić s pjesmama „Prolazi sve“ i „Ugasi me“, izvedenom pred sam kraj, Massimo sa „Samo da znaš“ i „Pusti nek traje“, Neno Belan koji je podignuo atmosferu izvedbama „Moja je pjesma lagana“, „Neda“, „Uhvati ritam“ te „Lutka“.

parni valjak 62 result

Nježniju izvedbu, osim Massima, prikazala je i Lu Jakelić pjesmama „Nemirno more“ i „Vrijeme ljubavi“, dok je Filip Rudan pokazao izniman talent izvedbama „Stranica dnevnika“, „Ljubavna“, „Ostani s njim“, „A gdje je ljubav“ i „Dođi“. Tina Kresnik oduševila je svojom energijom kao i uvijek, te iznenadila publiku kad je izvedbu „Dok je tebe“ otvorila riječima: „Kad smo snimali ovu pjesmu, bio mi je u trbuhu, a danas je ovdje na pozornici sa mnom!“, te otpjevala predivan duet sa svojim sinom Noom. Uz Preksija otpjevala je još i hitove „Ljubav“, „Molitva“ i „Nedjelja“, dok se Noa Rupčić na pozornici pojavio ponovno u izvedbi „U prolazu“.

parni valjak 43 result

Vrhunac koncerta kao da se nije dogodio jednom, već nebrojeno mnogo puta kroz večer, dok su emocije bile najjače kad je pjevao Akijev sin Kiki koji je poznatim tonom glasa koji iznimno podsjeća na Akija u publici potaknuo katarzu izvedbama laganica „Gledam je dok spava“, „Kada me dotakne“ i „Jesen“. Nermin Puškar izveo je svoje interpretacije skladbi „Vrijeme“, „Otkud ti pravo“, „Opet se smijem“ i završio koncert nježnim notama pjesme „Sve još miriše na nju“, pri čemu su se njemu i bendu na pozornici pridružili svi glazbeni gosti večeri te s emocionalno nabijenom publikom ispunili Arenu stihovima koje je desetljećima dosad izvodio velikan Aki Rahimovski. I dok su se njegove fotografije vrtjele na pozornici, u sjećanje su se naklonili i svi glazbenici, dok je publika završetak ispratila gromoglasnim pljeskom.

vip

Pula je uvijek bila grad koji je cjenio i volio Akija te će ga pamtiti po velikodušnom humanitarnom radu, zbog kojeg mu je i bila dodijeljena Povelja počasnog građanina. Iako je jasno kako Parni valjak više nikad neće biti isti bez Akija, mlade su snage na pozornici pokazale da, ugledajući se pozitivnim primjerom svjetskog benda Queen koji još uvijek uspješno nastupa s frontmenom Adamom Lambertom, postoji šansa da se u budućnost taktovi i stihovi hitova Parnog valjka ore nekim drugim pozornicama. Pulska Arena će ih uvijek primiti otvorenih ruku.

Izvještajiodmatanje duše u Burgu Clam


Freddie i Elton na rimskom/zadarskom forumu


King Gizzard u Šibeniku - 2. večer


King Gizzard & the Lizard Wizard na tvrđavi sv.Mihovila


Combichrist okrenuli Močvaru


Gojira poharala Dom sportova


Vrhunski baletni programi u Ljubljani


2. dan Forestland festivala


Otvoren je Forestland festival


Kojoti + Električni orgazam u Šibeniku


Tom Jones odličan u bajnoj Opatiji


The Rolling Stones u Beču


Diana Krall u Lisinskom


Kultur Shock u Zagrebu


Judas Priest u Ljubljani


Spektakularna rapsodija u Bologni


Rock spektakl u Zagrebačkoj areni


Repetitor zapalio Tvornicu


Goran Bregović na Sustipanu


Velika The Rolling Stones fešta u Hyde Parku