Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ovotjedna koncertna promocija albuma "Nešto veće od nas", kojeg zajedno potpisuju Mangroove i Jazz Orkestar HRT-a, pokazala je ispunjenom Petom Kupeu obrazac kako bi to trebalo uvijek izgledati. Naime, ovakva koncertna promocija u svom kompletnom paketu nudi sve, vrhunsku svirku, opuštenost, odličnu zabavu, i ono što je barem meni najbitnije, pokazuje pravi put kako se popularizira kvalitetna glazba. Uopće nije bitno kako se ona nazivala, o kojem se glazbenom žanru radilo, bitno je da ovakvi klubovi okupljaju što više mladih ljudi. Sva sreća, u četvrtak je ponovo bilo puno više onih glava čije tijeme krasi neka druga boja, osim bijele.

Izuzetno sam radostan što je Peti Kupe bio ispunjen većinom mladim ljudima, koji nisu skrivali svoje oduševljenje onim što čuju. Sve to stvaralo je ozračje kao da se radi o punokrvnom rock koncertu. Mangroove i Jazz Orkestar HRT-a priredili su nam istinski glazbeni doživljaj, a onako, iskreno i osobno priznajem, ništa manje nisam niti očekivao.

Promocija albuma bila je tako koncipirana kao da preslušavate album. Doista, nema tu neke posebne filozofije osim što su sve skladbe zvučale itekako proširene, sjajno aranžirane i sve je vuklo na onu stranu da glazbenici jednostavno uživaju u onome što izvode. Pitanje je tko u tome više uživa, glazbenici ili publika? I opet mogu samo ustvrditi da je sve potpuno isto i da baš svi furaju na tu priču i pokazuju jedni drugima koliko zapravo uživaju u svemu što se zbiva.

Teško je zapravo zaobići vokalnu izvedbu Željke, "ludo" ravnanje orkestrom Mirona Hausera, sjajne instrumentalne dionice Tonija, Davora, Vojkana, Borisa, Lea i drugih. Posebno su me taknula aranžmanska rješenja izuzetnih Joe Kaplowitza, Luke Žužića i Darka Sedaka Benčića. Drago mi je da to mogu i napisati i potpisati!

S druge, pak, strane, teško mi je izdvojiti pojedince kada zajedno zvuče pakleno! Naime, kada sve to čujete i doživite uživo onda je to definitivno još jedno apsolutno nevjerojatno iskustvo. Kako samo napisati bravo Mangroove! Ili pak bravo Jazz Orkestar HRT-a! To uopće nije ispravno kada njihova glazbena sinergija zapravo prezentira i daje onu punoću, širinu, raskoš, toplinu i očiglednu vokalno-instrumentalnu majstoriju.

Kako su se skladbe redale tenzije su obostrano rasle i samo se čekala kulminacija čiste emocije, koja se samo prelila doslovno istovremeno po svima. Po meni, ključan trenutak promocije bio je nakon izvedbe skladbe "Sami". Od tada pa nadalje njihova zajednička glazbena priča postala je naprosto genijalna i jedinstvena u svim segmentima i parametrima koji se uvijek posebno verificiraju, kada su u pitanju svirke uživo.

Mangroove i Jazz Orkestar HRT-a su zajednički pokazali, potvrdli i snažno iznjeli ovu svoju glazbenu priču nazvanu "Nešto veće od nas". To se u četvrtak navečer i dogodilo, bilo je to doista "Nešto veće od nas" i svi smo u tome uživali!

Na kraju samo još jednom mogu napisati: Bravo i hvala vam Mangroove i Jazz Orkestar HRT-a!

Više o svemu saznajte na:
https://www.facebook.com/mangroovetheband/
https://www.instagram.com/mangroove.band/?hl=hr
https://www.aquarius-records.com/
https://www.facebook.com/AquariusRecords/
https://www.soundguardian.com/index.php/component/muscol/M/1942-mangroove/5386-nesto-vece-od-nas

Yours,
Mladen Lončar - Mike

 

IzvještajiStereo MC's – instant povratak u 90-e


Hardcore džumbus u Dva Osam


Vatra nastupila na Burger Festivalu


Nurnberg pohodio Močvaru


Split at Night Jazz Festival - Dan četvrti


Split at Night Jazz Festival - Dan treći


Manu Chao nastupio u Osijeku


Split at Night Jazz Festival - Dan drugi


Nezaboravan glazbeni doživljaj u zelenom perivoju pod okriljem zvijezda


Split at Night Jazz Festival - Dan prvi


Aerodrom i Piloti u Tvornici


Let3 ŠČpektakl na Šalati


Bajaga i Instruktori zatvorili festival S okusom soli


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


She Wants Revenge u Močvari


IDEM i Svemirko – Pozdrav KSET-u


Vlatko Stefanovski na noge digao splitsku publiku


Kult plave kamenice u Cvjećarni


Gipsy Kings latino ritmovima rasplesali Gripe


u godini 2023. dogodila se jazz berba za pamćenje