Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Drugi koncert koji se trebao održati u Lisinskom krajem veljače, kojim se obilježava nevjerojatnih 50 (slovima: pedeset!) godina od jednog od najznačajnijih albuma domaće diskografije, održan je ove subote u punoj velikoj dvorani sa sjajno raspoloženim glazbenicima i predivnom, nevjerojatnom i izvanvremenskom glavnom vokalisticom - J.L.

Prvi, zimski koncert su obilježili problemi s išijasom i situacija se nakon njega zbog zdravstvenog stanja Josipe toliko pogoršala da je tražila neizostavnu odgodu drugog koncerta. Danas, tri mjeseca kasnije, Josipa niti jednom nije spomenula svoju boljeticu, iako se je malo opreznije kretala, ali vjerujemo i nadamo se da je problemima došao kraj. Ili da se barem kraj nazire. S druge strane, publici je došao kraj čekanju.

jl

U tom svjetlu, Josipa je početkom koncerte odrecitirala nekoliko stihova klasika Konstantina Simonova - „Čekaj me”. Pritom se najdublje zahvalila publici koje je znala čekati kao nitko na svijetu i uvela nas u prekrasnu noć ispunjenu „Dnevnikom jedne ljubavi”. I dan danas, kada poslušate taj album teško je uopće odrediti kojem razdoblju pripada. Toliko je svevremen, toliko je nadahnut, veličanstven i maestralan da je posebna sreća i blagoslov slušati ga uživo.

I pravi je blagoslov imati ovakve sjajne glazbenike s kojima Josipa surađuje. Kako dečki drže visoki izvedbeni nivo, to je prava ludnica. Toni Starešinić na klavijaturama, Davor Črnigoj na bas gitari, Borna Šercar za bubnjevima i Elvis Penava na gitari su svi ponaosob takvi majstori da je to za poludit! A kada ih se spoji sve zajedno i još kada na vrhu te najbolje torte stoji Josipa Lisac, užitak je apsolutno nemjerljiv riječima niti bilo kojom drugom mjerom koju ovaj muzički portal može prenijeti. Toliko sjaja i toliko divnoće u jednoj večeri se treba doživjeti. Ne smije sve ostati samo na ovim šturim riječima.

20230528 DSC 5366 result

Ovaj kratki report je sasvim sigurno jedan od bezbroj hvalospjeva kojeg je Josipa Lisac zaslužila kroz svoju plodonosnu karijeru. I teško je nadodati nove verbalne bravure na nešto što su prije vas već mnogi iskusili i o čemu su mnogi tipkali i čitali. Međutim, kako „Dnevnik jedne ljubavi” uvijek iznova oduševi i zapali novu mladu publiku koja se prije s njim nije susrela, vjerujem da i svako novo pisanje o nenadmašnom standardu Josipe Lisac pomaže u održavanju stalnog plama kojim njezina aura sjaji. Beskrajno sam zahvalan što mogu uživo doživjeti veličanstvene glazbenike kakve sam gledao sinoć i o tome sročiti koju rečenicu. Bez obzira što je ovo tek jedna kratka vijest.

Setlista:

1. Da li sam ti rekla da te volim
2. O jednoj mladosti
3. Sreća
4. 1000 razloga
5. Živim po svome
6. Vjerujem ti sve
7. Daleko
8. Ne prepoznajem ga
9. Jedna kratka vijest
10. Gdje Dunav ljubi nebo
11. Make-up
12. Boginja
13. Hir, hir, hir
14. Danas sam luda
15. Magla
16. Ležaj od suza
17. IspočetkaIzvještajiAvril Lavigne i Kraj Programa u pulskoj Areni


Naelektrizirani spektakl Coldplaya u Budimpešti


"Man this Sax" održan prošle subote u Sax!-u


Brutalna iskrenost Body Counta na Šalati


Galerija fotografija: Grše na Terezijani


Galoop festival dan 2.


The Smile + James Holden u Malom rimskom kazalištu


Galoop festival dan 1.


Ril Tok Fest održan u klubu Boogaloo


Galerija fotografija: Jelusick na drugom danu Terezijane


Punk fiesta uz Bakterije i Nulu


Koncert Parnog Valjka na Terezijani


еksplozivni nastup Toola u Budimpešti


Engleska pop-punk ikona u prepunoj Tvornici


Dropkick Murphys na Šalati


Vrhunski koncert Crossesa u Tvornici


Tool audio-vizualno hipnotizirao Beč


Galerija fotografija: KSET Open Air


Spektakl Gibonnia


Dua Lipa nastupila u pulskoj Areni