Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Kako je početkom godine najavljeno, Stereo MC's su se sinoć još jednom vratili u Zagreb u Veliki pogon Tvornice kulture. Stali su pred svoju vjernu publiku i sve nas zajedno odveli, barem na kratko, u one divne devedesete. Bend koji je nastao sredinom osamdesetih i svoj zvuk gradio na temeljima hip hopa i dancea ipak je uvijek nekako iskakao svojim izričajem na svoj osebujan način. Iako sam tada bila malo dijete sjećam se kada sam prvi put čula „ Connected“, to je bilo nešto drugačije i tada je završio na internacionalnoj top 20 ljestvici potpuno zasluženo. Istoimeni, tada već treći studijski, album “Connected“ završio je na drugom mjestu UK ljestvice. Njihova ih je posebnost održala uz publiku do danas jer se nije izgubila u moru sličnih bendova i zvukova. Iako im je do idućeg albuma trebalo gotovo deset godina to nije nimalo narušilo njihovu popularnost. Svoj su posljednji EP "Downtown" objavili 2021. godine te i dalje nastavljaju aktivno nastupati po cijelom svijetu. Sve se to vidjelo i sinoć, doslovno kao da je vrijeme stalo i mi smo se svi našli u onim davnim devedesetima. Bilo je dosta mlađe ekipe pa i djece, ok, po mom kriteriju djece.

smcs

Bilo je lijepo vidjeti da je Tvornica bila dupkom puna i koliko su se svi zabavljali, dovoljno da smo ih izvukli van dva puta na bis, a onda se ipak treći put nisu dali. Razumijem ih potpuno jer smo se svi rastopili od vrućine, a njihova energija koja ih prati i koliko su aktivni na bini ih je sigurno izmorila na kraju.

Priznajem da ne znam sve njihove stvari i albume, ali to i nije potrebno da bi se bilo tko zabavio na njihovom koncertu. Sve što su stvorili od glazbe je lako prihvatljivo, ritmično i plesno. Točno ono što treba za jednu dobru zabavu petkom navečer.

IMG 2581 result

Stereo MC's ljeto su proveli nastupajući kao headlineri na festivalima diljem Europe, a 8. rujna su započeli drugi dio svoje turneje na Mucky Weekender Festivalu u Winchesteru (UK) i već su ove subote bili kod nas u Zagrebu. Iskusni se sastav uvijek rado vraća u Hrvatsku, sinoć su nas rasplesali svojim vječnim hitovima "Connected", "Step It Up", "Elevate My Mind", "Sofisticated", "Deep Down And Dirty", "Fade Away", "Creation" ali i mnogim drugima, tako da smo se zabavljali više od sat i pol uz njihov ritam.

Ovo je definitivno jedan od bendova koji će uvijek biti rado viđen nasvakom festivalu ili samostalnom koncertu i teško da itko može reći da je požalio što je išao na koncert. Tako da im želim još dugi niz godina rada, stvaranja i koncerata u našoj blizini.

IzvještajiSve samo ne Luzeri u Klubu kulture


Prigušeni taktovi glazbenog „fusiona“ Chuia u pulskom Kotaču


Josipa Lisac obilježila 50 godina "Dnevnika jedne ljubavi"


Švesterovo u Tvornici


Moćan i energičan Zoster rasplamsao Tvornicu


Sunnysiders u SAX!-u promovirali album "27 Stitches"


KBO! nastupio u Tvornici


U lisinskom održan Symphonika On The Rock


Galerija fotografija: (ne)normalni u Tvornici


Bezvremenska Natali Dizdar nastupila u Petom kupeu


Žestoka rock svirka Kojota grmjela Tvornicom


Sjajna Jeboton Fešta u klubu Boogaloo


Urban&4 na samoborskom fašniku


Megadance party pretvorio zagrebačku Arenu u najveću diskoteku u Hrvatskoj


Mangroove - Acoustic special u Klubu Kazališta Komedija


Svemirko i Donkey Hot nastupili u rasprodanom Vintageu


Kaos 696 Winter War 2024 Tour


Galerija fotografija: Wanted Men - Johnny Cash Tribute


Letu Štuke u Sax!-u