Izvještaji

Korisnička ocjena: 3 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

U Zagrebačkom klubu Sax!, ispunjenom do zadnjeg mjesta, jučer navečer nastupila je bosanskohercegovačka pop-rock skupina Letu Štuke. Ponovo su pokazali kako ne slove bez razloga za jedan od najboljih bendova s ovih prostora, zahvaljujući svom samozatajnom frontmanu i možda najutjecajnijem pop-rock autoru svoje generacije Dinu Šaranu.

Čvrsta, uigrana i uravnotežena svirka od prve pjesme "Sami", preko "Proteini i ugljikohidrati", sad već legendarne himne "Minimalizam", s albuma prvijenca s kojeg su odsvirali i "Šutiš" i "Mjesto za dvoje", potrajala je za vrijeme cijelog koncerta. Originalni umjetnički izraz "Štuka" i društveno-politički angažirani tekstovi koji seciraju stanje u društvu izmjenjivali su se s intimnom lirikom pokazujući kako se može ostati svoj i ne pristajati na kompromise, a ipak doprijeti do publike koja je od prve do posljednje pjesme uglas pjevala s Dinom.

ls

Redali su se hitovi poput "Kao na zapad", "Brojevi računa", "Paranoja", "Gorile", "Topla voda", "Bella Donna", "Tesla"i mnogi drugi. Kako je Dino i sam naglasio za vrijeme koncerta: "Primjetili ste da baš i ne pričam između pjesama..." - pjesme govore same za sebe. Najemotivniji dio koncerta bio je za vrijeme pjesme "Sunce" kad je i publika bila najglasnija, s nezaobilaznim upaljenim svjetiljkama na mobitelima.

RA401506 result

Preko dva sata odlične svirke najvećih hitova s četiri izdana albuma proletjela su u trenu. Nakon odsvirana dva bisa Dino i ekipa pozdravili su publiku, a nama preostaje nadati se da do sljedećeg susreta s ovim iznimnim bendom neće proći previše vremena jer se nakon svega može zaključiti da se Zagreb i "Letu Štuke" itekako vole javno.IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici