×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 852
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/1.jpg, images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/1m.jpg, St!llness, Left} Energično, plesno i žestoko. Tri riječi kojima bi mogli u cijelosti opisati koncert ST!llnessa povodom trećeg rođendana nezavisnog news portala Krizevci.info. Jednom rječju – fantastična izvedba ST!llnessa kojem je uvelike pripomogla i vrlo zaigrana te raspoložena križevačka publika željna odličnog provoda koja se okupila u Klubu kulture.

Prije samog početka koncerta odrađena je mala protokolarna ceremonija, točnije – rezanje slavljeničke torte uz par prigodnih riječi iz usta ceremonijal-meštra Sergeja Novosela, glavnog urednika portala Krizevci.info koji se zahvalio svim prisutnima te svečano odrezao prvu krišku torte.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/2.JPG, images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/2m.jpg, Glavni urednik Sergej reže rođendansku tortu, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Čim je torta bila smazana, a klub dobrano ispunjen, na pozornicu su se popeli momci iz ST!llnessa te pjesmom U početku bijaše riječ otvorili koncert. Od samog starta krenuli su žestokim tempom koji su držali do kraja nastupa odsviravši većinu (ako ne i sve) pjesme sa svog albuma prvijenca Sve što znam o životu je… odabrao ?elo Hadziselimović.

Zvuk ST!llnessa prava je funky mašina u stilu Peppersa koja na trenutke podsjeća na Limp Bizkit i Rage Against The Machine, a već na sljedećem prijelazu u prvi plan pada dub reggae melodija, i kad još svemu tome dodate vokala Yurija koji repa i ponešto pjeva, bend stvarno koristi mnoštvo različitih žanrova koje odlično uspije pretočiti u svoj zvuk.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/3.JPG, images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/3m.jpg, St!llness, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Ono što mnoštvo naroda čini, a govore kako je bend kopija TBF-a te da im se dupelizački uvaljuju, samo je dokaz kako je taj isti narod jalan i uskogrudan. Da ne kažem glup. Naravno da se mogu uspoređivati sa TBF-om kada oba benda dolaze iz Splita, poznaju se međusobno, uglavnom repaju uz ponešto pjevanja i oba zvuče odlično.

Međutim, ST!llness je stvarno pokazao kako razvija svoj prepoznatljiv zvuk koji ide u pravcu reggae i jungle glazbe s hip hop vokalom, a sve to uz odličan gruv na basu koji zna eksplodirati do granice da cijeli klub vrišti, pleše i skače, a sve to uz odlično kretanje Yurija na pozornici koji jednostavno poziva na ludiranje.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/4.JPG, images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/4m.jpg, St!llness, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

Odlična svirka, odličan show. I kad je sve završilo i kad se većina publike razišla iz kluba po okolnim birtijama, spontano se na pozornicu popela ekipa iz benda na gitarama, čovjek za bongosima te klupski konobar /«bubnjar koji traži bend» te je počeo 15-minutni akustični ekspirijens.

Jedna odlično ispunjena večer uz fantastične ST!llnessovce koji su stekli mnoštvo novih obožavatelja u Križevcima te se tako pridružili svojim prijateljima iz Antenata kao jedni od najdražih križevačkih glazbenih gostiju.

{mosthumbviewer: images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/5.JPG, images/SGkoncerti_interviewi/2008/04/20/5m.jpg, St!llness, Center}
(Klikni na sliku za uvećani prikaz)

P.S. Antenat, 30.svibnja, promocija novog albuma «Karavana» u dvorani PAUK u Zagrebu. Spektakl zajamčen.