Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Ne znam zašto, ali svaki put kada netko spomene Natali Dizdar sjetim se filma „Bezvremenska Adeline“. Dvadeset godina na sceni i jednako predivna kao i prvi put kada sam je vidjela i čula. Natali se nenametljivo pojavljuje s divnim pjesmama koje vrlo lako zažive u našim srcima. Vjerna svom pop/R&B izričaju odolijeva sve ove godine glazbenim trendovima koji se pojavljuju pa nestaju, a ona nam ostaje vječna nježna i draga uhu.

Natali se ne pojavljuje često u javnosti i prava je sreća imati priliku biti u publici na njenom koncertu. Dobitnica je ovogodišnje RockOff nagrade u kategoriji Pop&Off gdje je i nastupila prije dva tjedna u Tvornici nakon dužeg izbivanja iz javnosti, a nakon toga je uslijedila i nominacija za Porina 2024.

Sinoć se u Peti kupe nije mogla ni igla piknuti nakon što su ušli svi koji su naumili čuti Natali u živo. Natali je već ranije nastupila u Petom kupeu, a ovaj je koncert rasprodan danima unaprijed što se moglo vidjeti i po redu koji me dočekao kada sam stigla pred klub. Kako je koncert održan uoči Valentinova klub je obuzela nježna, lijepa i smirujuća atmosfera, začudo nimalo „ljigava“. Nisam baš neki Valentinovo fan, ali sinoć mi je bilo baš ugodno.

nd

Koncert je otvorila pjesmom „Znam da me voliš“ sa zadnjeg EP-a „Blues po kišnim plažama“ kojem je sinoćnji koncert bio i svojevrsna promocija, budući da je izašao pred kraj prošle godine. Rekla nam je nakon prve pjesme da ćemo čuti sve one pjesme koje znamo i koje ne znamo i da ćemo ih sigurno naučiti. Dva puna sata, bez pauze, pjevala je Natali i publika zajedno s njom.

Iako Natali do sada ima izdana svega tri albuma „Natali Dizdar“ (2005.), „Pronađi put“ (2009.) i „Iluzije“ (2017.) te jedan live „ZKM Live“ (2012.) njene su pjesme sveprisutne svih ovih godina. Sada nam se vratila s već spomenutim dugo očekivanim EP-om i baš ju je bilo lijepo ponovno čuti. Ovaj EP rezultat je rada s Vladimirom Mirčetom, dugogodišnjim suradnikom, gitaristom i koautorom pjesama.

Natali1 13.02.2024 DSC 61

Tako smo sinoć čuli: "Nećeš me, zar ne“, "Iluzionist", „Krug“, "Zadnji dan ljeta", „Stranac“, „Ocean“, „Dan Po Dan“, „Naučila Sam Trik“, „Zamijenit' Ću Te Gorim“, „Grijeh“, „Stop“ i za kraj „Ne Daj“. U nekim sam se trenutcima utopila u atmosferi i zaboravila da zapravo radim pa se ispričavam za one pjesme koje nisam registrirala svjesno nego u nekom oblačku blaženstva. Nove su se pjesme pomno slušale i upijale, a one poznate smo pjevali svi zajedno. Brzo je prošlo dva sata i vrlo rado bih ju ponovno poslušala, tako da se radujem idućoj prilici.

Ova lijepa i samozatajna žena definitivno zaslužuje puno veći publicitet na našoj sceni. Ipak, kada bolje razmislim, vjerojatno joj ovakav način rada odgovara. Skromno i vrijedno radi na svojim pjesmama i vidi se da uživa u svakom trenutku, što bi nekako i trebao biti smisao glazbe.

U iščekivanju nekog idućeg koncerta/EP-ja/albuma/singla želim joj sve najbolje u radu i životu.IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici