Izvještaji
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Kontroverzno, eksplicitno i sve što se može očekivati od koncerta dua Krankšvester. Tako bih opisala subotnju groznicu u Tvornici.

Krankšvester, hrvatski hip hop sastav iz Osijeka kojeg čini duo 3ki Stil (kasnije 3ki) (Davor Miletić) i Sett (Hrvoje Marjanović), koji su najveći uspjeh postigli s underground hitom "Gaber" iz 2017. godine, te su dobitnici 29. Porina za najbolji album hip-hop glazbe 2022. godine.

k

Poznati su po namjerno vulgarnim, provokativnim, satiričnim i sarkastičnim tekstovima, najčešće s društvenom, političkom i seksuanom konotacijom (s razlogom nose oznaku 16+). Duo koji svojim koketiranjem nerijetko prelazi granice društenih okvira pa čak i granice prihvatljiog ponašanja sinoć je u rasprodanoj Tvornici priredio dvosatni šou za pamćenje.

Koncert je otvoren jednim od zadnjih singlova s albuma V, “Ćerka”, kojeg je publika dočekala s velikom oduševljenjem. S ništa manje oduševljenja nisu dočekani ni ostali hitovi s repertoara od 33 pjesme. Dapače, dojam je da je vriska bila svakom pjesmom sve jača. Za sam kraj ostavili su poslasticu u obličenu u romantičnog “Krutog” i za pečat “Retardiranog” “Gabera” koji “Drka i Plače” na “Slavi”.

IMG 7640 result

Publika je bila šarolika, ali je prvladavala -18 škvadra pa je bilo za osjećati se kao da sam na matruralcu. Za vrijeme trajanja pjesme “Šta ti znaš o tome” bila je organizirana, za ovaku vrstu muzike, neuobičajena šutka (naravno u skladu sa stihovima ), te sam malo strahovala za osobnu dobrobit, ali kako nije trajala duže od 20 sekundi sve jo prošlo u redu.

Dok bi se većina roditelja čija su djeca poharala sinoćnji koncert sablaznila nad riječima, sve mlađa publika otpjevala je svih 33 pjesama od riječi do riječi bez greške. Čak i one manje poznate pjesme.
Vjerujem da je velika većina sinoćnje publike s koncerta izašla oblivena znojem, ali i pozitivnim utiscima s koncerta.IzvještajiMariza oduševila punu dvoranu Lisinskog


Sukhishvili u Lisinskom - II. dan


Poluintimni koncert velikog gospodina u maloj Šiški


Mimika Orchestra nastupio u ciklusu Chiaroscuro


Sukhishvili u Lisinskom - I. dan


Kawasaki 3P sirovo i jako zagrmili Tvornicom kulture


Nirvana tribute u VIB-u


Perpetuum Jazzile u Lisinskom


HC PUNK-erija u domu kulture zvanom Močvara


Judas Priest, Saxon i Uriah Heep u Beču


Galerija fotografija: Stare pizde + Prazna kutija


Galerija fotografija: Skotni vrag


Dalmatinsko jugo i akustična Vlatkova rapsodija


freekind. nastupile u Vintage Industrial Baru


Depeche Mode emotivno i snažno u Budimpešti


Galerija fotografija: Billie Joan, Boebeck i I Love You Honey Bunny


Đubrivo + Iron Kingdom


KODO bubnjari protutnjali Lisinskim


Održano treće izdanje "Vintage Rock Sessionsa"


Rijeke pravde: Jura & Film u Tvornici