Izvještaji

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

20240524 DSD 4237

Previše godina imam da bih rekla ovo: „Sinoć sam prvi put slušala Damira Urbana u živo“, no istina je. Izgleda da se moj život do sada nekako stalno poigravao sa mnom pa sam uspjela ne otići na sve koncerte koji su bili oko mene. Uvijek se nešto ispriječilo na žalost, no možda nije na žalost. Prateći najave za ovogodišnji Greencajt festival pojavila se obavijest da će tu odličnu manifestaciju zatvoriti baš Urban svojim malim koncertom u glavnoj dvorani u kojoj se odvijao ovaj trodnevni festival održivosti i brige o budućnosti Zemlje. Osim što je koncertom zatvorio festival, Damir je sudjelovao i u jednom od panela pod nazivom „Personal Stories, Collective Future“.

20240524 DSD 4388

Koncert je bio najavljen za 21 sat u glavnoj dvorani paviljona 13 Zagrebačkog velesajma, no došavši na lokaciju shvatila sam da će koncert ipak biti održan vani, što je bila odlična odluka jer je večer bila savršena za koncert na otvorenom. Nešto malo iza devet ekipa se pojavila na bini tako ležerno kao da ulaze u vlastiti dnevni boravak. To je ono o čemu sam čitala iz drugih izvještaja s njegovih koncerata, a u nekim sam trenutcima imala osjećaj sa sam sama tamo i da je koncert samo za mene. Možda je trebalo proći toliko godina da ovo doživim u živo da budem zrela primiti sve te emocije. Koliko god sam pokušavala zadržati osjećaje u sebi u nekoliko trenutaka sam se slomila do suza. Apsolutno mi je nemoguće zadržati suze kada čujem „Sama“, a sada kad sam je čula u živo skoro sam se utopila u vlastitim suzama. To je pak onaj dio kojeg sam se bojala da će se dogoditi, no paše nekada izbaciti sve iz sebe, iscjeljuje njegova glazba i sve suze koje izađu iz dubine duše.

20240524 DSD 4344

Divan je Urban, baš onako kako sam zamišljala. Malo priča pričice, komunicira s publikom na nekoj čarobnoj razini, iznimno poštuje ljude s kojima radi i to uvijek naglasi i svima se zahvali. Jednako tako se i zezaju na vlastiti račun. Sinoć je pred kraj bila priča o tome kako su im se zvali prvi bendovi u kojima su svirali pa su se jedni drugima smijali. Ovaj bend ne treba posebno predstavljati, uhodana je to ekipa Saša Markovski, Sandi Bratonja, Marko Bradaschia i Luka Toman koji vjerno prate Urbana godinama i funkcioniraju savršeno. Još je jedna stvar sinoć bila posebna, a to je zvuk. Iskreno dugo nisam bila na koncertu koji je ovako savršeno imao posložen zvuk, bez obzira gdje ste se nalazili u krugu od 100 metara sve se čulo savršeno, pa čak i unutra u WC-u.

20240524 DSD 4311

Tako smo sinoć u opuštenoj atmosferi uz pokoju pričicu čuli neke od najljepših pjesama ikad na našoj sceni: Odlučio sam da te volim, Div, Ruke, Dirigent, Iskra, Budi moja voda, Mjesto za mene, Mala truba, Sama, Astronaut.

Super mi je kako i oni znaju otplutati u svojim pjesmama i samo odjednom shvatim da smo već desetak minuta na kraju jedne pjesme dok dečki svirkaju na bini u nekom svom filmu. I tako svi lebdimo na nekom oblačku savršenstva.

Apsolutno je vrijedilo čekati da ovo doživim i možda će netko reći da pretjerujem, a možda, ali osjećaj koji sam doživjela je bio stvaran. Do nekog drugog koncerta ostajem u oblačku mira.IzvještajiZagreb Music Fest, 2. dan - kišni ured se ipak smilovao


Manifest crnila u Močvari: Stonebride/Luxus Lord/Prisonplanet


Zagreb Music Fest, 1. dan


Lord Of The Dance nastupili u Zagrebu


BadBadNotGood u Šibeniku


Galerija fotografija: Lord Of The Dance u Splitu


Diddle In The Middle i Bonaster


Stingove čarolije u intimnom ozračju Arene


Alex Sipiagin Quartet zaključio Rovinj Spring Jazz


Edo Maajka zatvorio ovogodišnji Beerfest


Drugi dan katarzičkog iskustva s Rammstein u Beogradu


Nastupom Baby Lasagne završen Sea Star Festival


Bill Frisell na 33. festivalu JazzTimeRijeka


Beerfest 2024. dan 3.


Nastavljen je 33. JazzTimeRijeka


Bizarnost u Tvornici kulture koju niste smjeli propustiti


Ni kiša nije ugasila Vatru na Šalati


Spektakularan Rammstein u Beogradu održao prvi koncert


Bosak & Second Hand Band odlični u klubu Boogaloo


Počeo 33. JazzTimeRijeka